Craig Breen inför Rally Sweden 2020

Craig Breen var anmäld till att köra Regularity i Belgien när Adamo ringde från Hyundai och frågade om han hellre ville köra Svenska Rallyt i en WRC-bil. Ja så kanske det gick till när Breen fick överta Loebs tilltänkta styrning i Rally Sweden.

Irländaren Craig Breen hade gjort två inhopp för Hyundai Motorsport under förra året. Dels i Finland och sen i Wales Gb där han bjöd publiken på en rejäl rulltårta. Där kunde WRC-karriären ha tagit slut.

Men istället så blir det nu tredje gången gillt i den koreanska rallybilen. Härom veckan blev det klart att han skulle överta Sébastiens Loebs styrning i Rally Sweden.

– Jag är väldigt ödmjuk över att få chansen att få chansen bakom ratten på Hyundai i20 Coupe WRC igen. Det är länge sedan Wales Rally GB, så jag är både förväntansfull och nervös. Men från det första ögonblicket som jag testade kände jag självförtroendet för bilen och att jag kunde köra mitt egna sätt.

– Rally Sweden är ett rally jag tycker om. Jag fick mitt bästa resultat någonsin i VM där för några år sedan. Förhoppningsvis kommer förhållandena att vara gynnsamma för oss och att det blir kyla så att vi kan ha ”riktiga” vägar. Oavsett, när jag är tillbaka där jag trivs bäst, i en WRC-bil, kommer jag att ha en trevlig helg, avslutar Craig.