Elfyn Evans inför Rally Sweden 2020

Elfyn Evans kanske är den hetaste föraren i Rally-VM just nu. Övergången till Toyota överraskade många, men Tommi Mäkinen visste så klart vad han gjorde. Och i VM-premiären körde Evans snabbare än de flesta och ledde rallyt fram till den sista dagen.

Det blev till slut en tredje plats för Elfyn Evans och hans co-driver Scott Martin i Rallye Monte Carlo. Walesaren fick snabbt gratulationer efter målgång, men han var inte nöjd. Nu väntar is och grus istället för asfalt och is och många frågar, kommer han fortsätta i samma tempo?

– Jag ser verkligen fram emot Rally Sweden. Bilen kändes riktigt bra under vårt vintertest på snö, så jag hoppas på ännu ett bra arrangemang i Sverige. Rallye Monte-Carlo var totalt sett en positiv start för Toyota Yaris WRC, även om vårt resultat kunde ha varit ännu bättre.

– Vägläget kan spela en stor roll i Sverige, beroende på vilken typ av förhållanden vi får: om det finns mycket lös snö, så blir det en stor fördel för dem som börjar längre bak i startfältet. Men som i alla andra rallyn kommer vi att gå in och göra det bästa vi kan, med start redan från den första specialsträckan.