Inför Rally Vännäs 2020: Emil Karlsson sugen på SM-medalj

På fredag startar årets Rally-SM när Vännäs MK arrangerar Rally Vännäs. Med i Trimmat 2wd kommer Emil Karlsson och Jessica Larsson till start. Duon har hunnit att uppdatera den röda Volvon samt både testat och tävlat i vinter med framgång.

Att köra bakhjulsdrivet brukar inte vara till fördel mot de framhjulsdrivna konkurrenterna på vintern. Men med drivhjulen i spåren, och inte i modden, så finns det hopp om bra tider och fina SM-poäng. Något som Emil Karlsson och Jessica Larsson siktar på i deras Volvo 940.

Men det kommer bli tufft att vara snabbaste Volvo i årets SM-premiär, där såväl Patrik Flodin som Elias Lundberg kommer till start. Men Emil och Jessica har samlat på sig mycket rutin under åren, från såväl stora SM-tävlingar till explosiva sprintar. Den rutinen kombinerat med deras alltid snabba framfart gör att det kommer att bli spännande för publiken att följa kampen i premiären av årets Rally-SM.

Snabba fakta
Namn
: Emil Karlsson
Klubb: Hällefors mk
Co-driver: Jessica Larsson, Rasbo MK
Bil: Volvo 940, GrH
Motor: Evomotor från JB engine
Växellåda: Tractive
Väghållning: Nya utvecklingsdämpare från Öhlins
Sponsorer: #Systemsvets #LidköpingsskogochträdgårdAB #Spolsnabben #Dionekullager
#Öhlins #Pirelli #Gustavssoncomposit #ValegrensåkeriAB #JTschaktAB #KjellbergsAB #EMTab #Tractive #JBenging #Grythyttansstålmöbler #Bolisthällefors #Uppsalabärgningstjänst #DäckhusetUppsala #MTBvvsab #Surahammarsoljeprodukter #JibesplåtAB #HälleforsmöbelAB #Gummicentra #Mickesskogochträdgård #ÅlandsfärgochtapetAB #Lassesmåleri

Emil Karlsson och Jessica Larsson har testat och tävlat i vinter inför SM-premiären

Har ni hunnit träna något inför SM-premiären?
– Vi har kört test på Rallycamp i Sveg, och även hunnit med en ”testtävling” i Östersund, Jämtrallyt, där vi slutade trea.

Har ni gjort några förbättringar på bilen inför nya säsongen?
– Motorn är genomgången inför i år. Vi jobbade även i höstas med att utveckla Öhlins-fjädringen, där vi varit med och utvecklat och testat fram helt nya stötdämpare.

Vad är målsättningen i SM-premiären?
– De är ett grymt tufft startfält i klassen i år, och det kräver verkligen att få till det i alla tävlingar. Vintern är tuff, så vi åker på i vårt tempo och hoppas vi kan få med oss lite poäng inför sommaren.

Vad är målsättningen för mästerskapet?
– Allt kan hända under en lång säsong, vi är många om det, men så klart är man ju sugen på en SM-medalj.

Vi tackar Emil för svaren och hoppas att han och Jessica får med sig alla de SM-poäng de vill ha från vinterföret in på grussäsongen.