Ott Tänak inför Rally Sweden 2020

Den regerande världsmästaren kommer till Rally Sweden med en nolla i protokollet efter den vådliga kraschen i Monte Carlo. Nu gäller det att hitta tillbaka självförtroendet och världsmästartempot för den estniske rallystjärnan.

Det blev en kort Hyundai-debut för Ott Tänak i Monte Carlo när han stod för årets krasch redan i VM-premiären. Tack och lov slutade det lyckligt och det blev bara nya rekord i antalet visningar på Youtube.

Nu är Ott och Martin Järveoja tillbaka i Sverige och Rally Sweden där de vann ifjol och la grunden till vad som skulle sluta i ett VM-guld med Toyota och en övergång till Hyundai innan säsongen var över.

– Efter Monte har jag mått bättre varje dag. Vi fick en viktig lärdom, och vi vet nu att vi måste fokusera mer än någonsin tidigare när vi kör under nya förhållanden. Att köra i Sverige är alltid väldigt speciellt, särskilt när vi får vintriga och isiga förhållanden. Greppet från de dubbade däcken är extremt och ger en fantastisk känsla.

– Det kommer att vara viktigt för oss att få några poäng och förbättra oss steg för steg. Det kommer att vara första gången vi kör vår Hyundai på ett underlag som inte är asfalt, men jag hoppas att vi kan leverera ett bra resultat.