Patrik Flodin och Göran Bergsten redo för Rally-SM 2020

Regerande SM-mästarna i 4wd, Patrik Flodin och Göran Bergström, är redo för helgens SM-premiär. I år de tillbaka i Trimmat 2wd tack vare fancluben som gjort det möjligt för den populära duon att fortsätta sladda, och vinna, i rallyskogen under den kommande säsongen.

Patrik Flodin hade tänkt lägga hjälmen på hyllan. Men istället blir det hel SM-säsong i en potent Volvo 940 GrH efter att Fancluben gått in och hjälpt till med att jaga budget för Rally-SM.

– Jag har känt mig nöjd med rallyåka för ett tag och tänkte prioritera annat. Men killarna i teamet och Fancluben har varit lite besvikna på mig och började dra i lite trådar bakom min rygg, säger Patrik.

Imorgon fredag är det premiär för 2020 års Rally-SM men testet inför premiären i helgen blev kort teamet.

– Vi skulle testa bilen i söndags, men då fick vi motorproblem direkt. Vi skickade motorn till Kent Karlsson och fick den tillbaka i onsdag. Vi är otroligt tacksamma för att han ställde upp så snabbt och kunde fixa motorn, säger Patrik.

Motorn monterades på plats och idag hann de med ett litet test innan de var tvungna att bege sig upp till Vännäs.

– Det var länge sedan jag körde en Volvo, men på slutet fick jag till bilen så att den passar mig och är lättkörd, säger Patrik.

Duon ser nu fram emot årets enda vintertävling i SM.

– Jag tror att det här vädret och underlaget kommer att passa oss med bakhjulsdrivet jäkligt bra. Det kommer bli grymt väder, kallt med isiga vintervägar. Väldigt kul med så stort potent startfält. Hälften av sträckorna har vi kört och det finns några sträckor vi kommer fälla ner på, säger Göran Bergsten och Patrik håller med.

– Det ska bli kul att se var vi hamnar i resultatlistan. Vi kommer i alla fall att försöka och bjuda publiken på lite sladd, avslutar han.