Patrik Flodin och Göran Bergström vinnare i Rally Vännäs

Vinnarspåret direkt för Patrik Flodin och Göran Bergström som tog en premiärvinst i Vännäs i stället för tänkt sabbatsår i tv-soffan. Nu har duon och fancluben fått en sprakande start mot ännu ett SM-guld.

Fjolårets svenska mästare i den trimmade fyrhjulsdrivna klassen, Patrik Flodin, Ilsbo MK och Göran Bergsten, Forshaga MC, hade tänk ta ett sabbatsår. Men idag tackar de sin Fanclub och vännerna för att de istället ordnade med en comeback i den trimmade tvåhjulsdrivna klassen i Rally-SM. Patrik och Göran kammade hem segern i SM-premiären i Vännäs efter att ha vunnit samtliga nio sträcksegrar idag.

– Det är tur att man har snälla kompisar som har dragit ihop det här åt oss, säger Patrik efter segern som skrevs till hela 1.43,2.

Rally Vännäs drog igång igår kväll med en sträcka som kördes två gånger inne på ett industriområde. Patrik och Göran, som rattar en lånad Volvo 940 Grupp H, inledde lite trevande och låg inför dagens sträckor på fjärde plats.

Patrik Flodins inlånade Volvo 940

– De sträckorna passade inte riktigt vår stora bil! Det var lite trixigt och jag lyckades få motorstopp. Men jag fick snabbt igång den. Nya tag i morgon, sa Patrik då.

Idag höll de upp ett helt annat tempo och då var det ingen som kunde rå på dem. De körde hem segern i dagens samtliga nio sträckor och vann Trimmat 2wd med drygt en minut och fyrtiotre sekunder.

– Det var himla himla skönt att få inleda där vi avslutade i fjol. Noterna sitter där de ska direkt. När vi rekade vägarna var det isigt och fint, så jag blev lite skakig i morse när det kommit så mycket snö. Det gjorde det lite svårare, men det blev bättre under dagen. Jag har kunnat köra i mitt eget tempo hela rallyt, säger Patrik.

Flodin Fanclub

Både Patrik och Göran vill hylla alla som gjort deras start möjlig.
– Vi har så många att tacka för det här. Det var verkligen inte planerat att köra i år. Jag har så bra vänner som har löst det mesta åt oss. Och när motorn rasade på testet förra helgen ställde Kent Karlsson upp och lagade den på två dagar så att vi skulle kunna komma till start. Vi är så otroligt tacksamma, säger Patrik.

Göran håller med.
– Ja, vi är verkligen tacksamma för att vi kör i år med. Det är så mycket körglädje i bilen och kul att vara ”Back to basic”. Idag har det flytit på felfritt och varit en helt odramatisk dag för vår del. Vi har inte behövt tänja på några gränser, avslutar han.

Rally Vännäs, Trimmat 2wd (R3)
1. Patrik Flodin 1.11.30,0
2. Hampus Jakobsson +1:43,2
3 Kristian Johansson +2:02,8
4. Oskar Sundell +2:12,8
5. Nils Östgård +2:12,9