Thierry Neuville inför Rally Sweden 2020

2018 års vinnare av Rally Sweden, Thierry Neuville, kommer till Sverige med stort självförtroende. Seger i Monte Carlo och i VM-ledning inför den andra deltävlingen. Snacka om en perfekt start på året för den snabbe Hyundai-föraren.

Belgiske Thierry Neuville med sin co-driver Nicolas Gilsoul brukar leverera i de värmländska skogarna. Förutom segern 2018 så har de även slutat på pallen 2015 och 2019.

Nu kommer de till Rally Sweden med en seger i Rallye Monte Carlo och jakten på det efterlängtade guldet är full gång.

– Ett idealiskt Rally Sverige skulle ha massor av snö, enorma snövallar och mycket isiga vägar. Det skulle vara de perfekta förhållandena för oss, för att köra flat out med fullt förtroende för att få ut mesta möjliga av bilen. När underlaget är ordentligt fryst, får dubbarna bra grepp och du kan gå flat out.

– Naturligtvis, om det kommer att bli mindre snö än tidigare år kan det vara ganska tufft ute på sträckorna. Våra däck är väldigt smala och mycket höga, så de fungerar inte lika på grusvägar och det kommer att bli riktigt knepigt. Utan snövallarna blir rallyt snabbare och snabbare och mindre intressant, så vi håller fingrarna i kors för mycket snö, avslutar Thierry.