Chribbe och Nicklas segrare av LBC-Ruschen 2020

Det blev fyra raka sträcksegrar och en stabil totalseger i LBC-Ruschen 2020 i Lima för Christoffer ”Chribbe” Haglund och Nicklas Edvardsson. En redig revansch för SM-premiären och en bra uppladdning inför stundande SM-sprinten i Boden om två veckor.

Efter det snöpliga slutet förra helgen i SM-premiären i Vännäs begav sig teamet iväg till Lima för att åka LBC-Ruschen. Lima MS bjöd på helt fantastiska förhållanden och ett strålande väder.

Siktet var självklart inställt på att försöka komma så högt upp som möjligt i resultatlistan men motståndet var hårt och många meriterade förare och kartläsare fanns på plats som säkert också hade den planen.

SS1 och SS2 löpte på bra för duon och de hade hittat ett bra ”flow” som kändes bekvämt. Däcken och bilen fungerade helt problemfritt och de hade skapat sig en ledning på 11 sekunder inför de avslutande två sträckorna.

SS3 slutade med en sträckseger även den, med cirka två sekunders marginal på den snabba vägen.
– Otroligt snabb sträcka, tror nog aldrig jag har åkt så ofta och så länge i topphastighet, sa Chribbe efter sträcksegern.

Inför SS4 var marginalen 32 sekunder till nästa bil, men inget är ju klart för ens man är i mål, och den sista sträckan mätte 33 km så det var mycket kvar än. Planen var att åka jämt och hitta ett bra tempo som kändes bekvämt. Och det gick som tänkt, segern var ett faktum och segermarginalen skrevs till 41,3 sekunder.

Chribbe och Nicklas ute på SS4
Chribbe Haglund och Nicklas Edvardsson ute på SS4

– Sista sträckan var en fröjd att åka och inramningen var som ett vykort, mitt på sträckan hör jag Chribbe säga ”nu har vi bra flyt” vilket jag leende bara kunde konstatera, berättar Nicklas som fortsätter.

– Som sagt blev en kanontävling från början till slut och vi får inte glömma dom som hjälper oss i denna satsning, alla är en länk i kedjan. Tack till Johan Björnsson, Mikael ”Uggla” Jakobsson, Alexander Björnsson, Peter Johansson, Niklas Ekengren. Ingen nämnd ingen glömd!