Stopp redan på fredagen för Christoffer Haglund i Rally Vännäs

Det gick som på räls, tyvärr, för Christoffer Haglund och Nicklas Edvardsson i SM-premiären i Vännäs. Duon fick bryta efter att slagit sönder hjulupphängningen över ett tågspår redan på fredagskvällen.

Christoffer Haglund och Nicklas Edvardsson var uppe i Vännäs redan på tisdagen före tävlingen för att förbereda sig ordentligt inför premiären av årets Rally-SM. Ett två-dagars test genomfördes i fantastiska förhållanden med vackert väder och underbara vägar.

– Bland det bästa vi varit med om på många år. Testet gick bra och det blev ca 15 mil där vi gjorde en del justeringar, berättar Nicklas.

Allt kändes perfekt och känslan i bilen och i hela teamet var på topp så det var med tillförsikt de begav sig från startrampen på fredagskvällen för att genomföra SS1, som var en stadssträcka som gick mitt inne i Vännäs.

– Vi hade lite svårt med sikten på sträckan så vi missbedömde en sväng lite vilket resulterade i ett motorstopp med ett tidstapp som följd. Lite synd men sådant som händer så det var bara att ta nya tag till SS 2, berättade Chribbe efter SS1.

SS2 var samma sträcka som SS1 och bra flyt tills de kom fram till en tvär högersväng där bilarna skulle passera över en järnväg precis innan det svängde.

De åkte i det spår de åkte på i första vändan, men oturen skulle vara ett faktum. Tågrälsen hade krupit fram avsevärt mycket mer än första varvet och tyvärr körde duon sönder hjulupphängningen på rälsen. Det vara bara att kasta in handduken för fredagen och de blev de tredje ekipaget som fick bryta i svängen med trasig hjulupphängning.

– Det kändes inte som någon speciellt hård smäll med det tog oturligt nog väldigt fel, berättar Nicklas.

– Efter en del funderingar där vi vägde för och nackdelar med att starta om tävlingen på lördagen valde vi att avstå fortsatt tävlande. Dels hade vi fått 5 minuters tidstillägg vilket inte är något man kör ifatt, och konkurrensen är stenhård så man behöver varje sekund man kan få. Sedan var det svårt att avgöra om bilen fått några mer skador än de vi kunde se okulärt och då bedömde vi att det var klokast att avstå fortsatt tävlande, fortsätter Nicklas.

– Visst det är trist att behöva bryta men bara ta nya tag. Vi får ta med oss det positiva av veckan, det blev mycket test och bilen fungerar utmärkt, avslutar Chribbe.

Bilen får nu en översyn under veckan och till nästa helg ser ni teamet på startlinjen i Lima, där det ser ut att bli lika fina förhållanden som det var i Vännäs.