Dennis Rådström inför helgens Rally di Roma Capitale

I helgen drar Rally-EM igång när Rally di Roma Capitale avgörs på ringlande asfaltsvägar utanför den italienska huvudstaden. På startlinjen är Dennis Rådström och Johan Johansson som är redo att dra igång säsongen.

Torsbysonen Dennis Rådström i par med hans kartläsare Johan Johansson från Valdemarsvik är på plats i Italien med teamet Orsak Rallysport i sin Ford Fiesta Rally4 från M-Sport Poland. Framför sig har de den italienska deltävlingen i ERC, Rally-EM och klassen för Junior-EM som duon ska bemästra.

– Vi har en bra känsla inför Rally di Roma Capitale. Rallyt går genom vackra landskap och utmanande sträckor, ganska lika Korsika där vi kört VM innan.  Vi gillar de här förutsättningarna, berättar Dennis.

Trots pandemin och det långa avbrott som drabbat även Dennis och Johans rallysäsong kommer de väl förberedda till säsongspremiären i Rom. För två veckor sedan fick de en bra genomkörare när de vann Tjeckiska mästerskapstävlingen Rally Bohemia genom att vinna samtliga 18 sträckor i sin Ford Fiesta Rally4.

– Nyckeln blir att kunna hålla ett högt fokus i värmen genom hela rallyt, och hitta balansen i körning vad bromsar och däck klarar av, fortsätter Dennis.

Även om det är första gången Dennis och Johan kör EM, där de tävlar i klassen ERC3 Junior, är målsättningarna höga.

– Vi ska känna att vi gjort vårt bästa när vi kommer i mål, och stå högst upp på pallen, säger Dennis.

Dennis och Johan redo för EM-premiären

Inför tävlingen har Dennis och Johan fått ännu mer tid bakom ratten i den nyutvecklade Ford Fiesta Rally4 från M-Sport Poland.

– Känslan är riktigt bra, vi hat kört test innan i veckan och hittat en riktigt trygg och snabb set-up. Bilen känns fantastisk, avslutar Dennis.