Dennis Rådström och Johan Johansson överlägsna i Rally Bohemia

Dennis Rådström och Johan Johansson körde tjeckiska Rally Bohemia i helgen för att ladda upp inför starten av Junior-EM. Och det blev bästa möjliga resultat – de var snabbaste 2wd på samtliga sträckor.

Den 24-26 juli startar Rally-EM när Rally di Roma Capitale ska avgöras i Italien. För att hitta formen på asfalt var duon i Tjeckien för att köra den tjeckiska mästerskapstävlingen Rally Bohemia. En två-dagars tävling bestående av 18 specialsträckor. Och den blågula duon Dennis Rådström och Johan Johansson gjorde rent hus bland de tvåhjulsdrivna ekipagen.

– Det skulle gärna ha fått vara fler sträckor, berättade en glad Dennis efter målgång. Det har vart riktigt kul att vara tillbaka i bilen och vi tar huvudsakligen med oss glädjen att köra rally till EM i Rom.

Dennis och Johan, som tävlar för det tjeckiska teamet ORSAK Rally Sport med en Ford Fiesta Rally4 från M-Sport Poland, vann samtliga 18 sträckor i rallyt och fick en bra genomkörare på asfalt inför premiären i Junior-EM och klassen ERC3 Junior.

Dennis och Johan flög fram i Tjeckien

– Vi har hittat en bra trygghet och fart i bilen, vilket vi vill åt inför Italien. Johan och teamet har skött sig perfekt hela helgen och den nya Ford Fiesta Rally4 från M-Sport Poland är helt fantastisk att köra, fortsätter Dennis.

Rally di Roma Capitale avgörs den 24 till den 26 juli och är den första deltävlingen i Rally-EM och Dennis och Johan tävlar i klassen ERC3 Junior.

Totalt i Rally Bohemia hamnade de på en 19 plats i tävlingen med över minuten före tjeckiska Jan Dohnal Jan och Ivo Vybíral som rattade en Renault Clio S1600.

– Trots att vi haft en stor ledning har vi unnat ladda om och fokusera på varje sträcka och att göra den så bra som möjligt. Vi har en riktigt bra känsla inför Rom, avslutar Johan.