Mats Jonsson är tillbaka – kör EC Snapphanerallyt

Annons:

”Mästarnas mästare” kommer tillbaka till rallyskogen. Forshagas Mats Jonsson är anmäld till SM-deltävlingen EC Snapphanerallyt nästa helg. Och det i en nyrenoverad Skoda Octavia WRC.

Mats Jonsson tog sitt första SM-guld i rally redan 1983, efter det har det blivit två totalsegrar i VM-tävlingen Svenska Rallyt och totalt 18 SM-guld för Värmlänningen som tog sin senaste SM-medalj 2016.

Efter två struliga år 2017 och 18 uteblev Mats ur Rally-SM helt förra året, men i vintras aviserades det att en ny bil stod i garaget och lagom till att SM återstartar i Hässleholm den 15 augusti blev bilen klar och Mats står åter på startlinjen i Rally-SM med en nyrenoverad Skoda Octavia WRC i klassen 4WD Övriga.

– Tanken var kanske inte att köpa denna bilen från början, men det var en bra bil för pengarna att åka och ha kul i tänkte jag. Planen var att ha den klar i vintras redan, men det blev ett större projekt än vad det var tänkt. Så det fick ta sin tid, säger Mats.

Mats Jonssons nya Skoda Octavia WRC

Annons:

Innan anmälan skickades in till EC Snapphanerallyt i Hässleholm fick Mats känna på bilen i ett test som föll väl ut.

– Hässleholm har funnits i tankarna ett tag, men jag ville prova bilen innan vi bestämde något. Nu har jag provat bilen och allt känns bra, så vi ser fram mot Hässleholm även om det känns lite rattrostigt och vi inte kört SM på ett tag.

Mats har under flera decennier dominerat i Rally-SM. Bland annat har han vid flera tillfällen vunnit samtliga tävlingar under en säsong, och 2008 till 2012 tog han och kartläsaren Johnny Johansson fem raka SM-guld. Trots det är Mats ödmjuk inför comebacken.

– Det är svårt att veta hur vi står oss. Det är en bra bil, och precis som vi är det många som inte åkt på ett tag. Framförallt är det roligt att få vara med och vi tar det för vad det är, även om vi vill göra ett bra resultat, fortsätter Mats.

Om det bara blir ett inhopp eller en fortsättning i resterande två tävlingar i höst är oklart.
– Det hade vart roligt att fortsätta om det går, vi får ut och jaga sponsorer, avslutar Mats.

Annonser: