Robin Larsson avslutade helgen i Höljes med en andraplats

Annons:

Efter segern i torsdagens deltävling i Höljes blev det en ännu en pallplats för Robin Larsson under söndagen. Hjulspinn i starten på finalen straffade sig, men det blev en fin andraplats och ledning i RallyX Nordic.

De inledande två deltävlingarna av RallyX Nordic kördes i värmländska Höljes. Finnskoga MK, som egentligen skulle arrangerat FIA World Rallycross Championship med cirka 50 000 i publiken den här helgen, bjöd istället på publikfria All Star Magic Weekend – där publiken kunde följa tävlingarna online.

KYB Team JC-föraren Robin Larsson värmde i helgen upp inför den kommande VM-säsongen. Han hittade snabbt rätt i den nya bilen och inledde med en seger under torsdagen. Tempot fanns också den andra deltävlingen, men efter en miss i finalen slutade han istället tvåa. Han leder även i mästerskapet.

– Det har varit två väldigt bra tävlingar. Första gången i nya bilen – jag kom in i det snabbt och vi har ökat tempot under helgen. Att inleda med en vinst i första deltävlingen kändes som ett fint kvitto för mig och hela teamet, och gav mersmak till VM drar igång, berättar Robin efter tävlingen.

– I dagens final regnade det ordentligt och vi visste att starten troligen skulle vara avgörande. Så det var synd att jag spann bort den till (Johan) Kristoffersson, för bortsett från det hade vi samma varvtider. Samtidigt gjorde (Niclas) Grönholm en miss i sin semifinal, så det är små marginaler det handlar om.

Annons:

– Det var en jämn helg så en andraplats känns bra ändå. Vi kom hit som en uppvärmning för VM och nu vet jag att det fungerar även på regn när allt drar igång. Joel och ”gubbarna” har gjort att bilen fungerat klockrent redan från start. Vårt tempo har stått sig bra mot de andra VM-förarna, Niclas som var riktigt vass i fjol är en bra värdemätare. Nu blir det bara att göra lite småjusteringar och få till bättre starter, avslutar Robin.

Annonser: