Teamen testar inför Rally di Roma Capitale

Imorgon fredag startar ERC – Rally-EM när årets första deltävling drar igång. Landet är Italien, staden är Rom och platsen …. skogen. Tidigare i veckan har olika team testat sina bilar och här lite blandade klipp med mysiga ljud.

85 bilar är anmälda till Rally di Roma Capitale 2020 som blir den första av sex deltävlingar i Rally-EM (ERC). Om allt fortsätter att bli bättre i dessa pandemi-tider så klart.

Tävlingen ”tjyvstartar” med shake down på fredagsförmiddagen och senare den officiella starten på fredagskvällen. Sen väntar två dagar av tävlande innan segrarna koras.

Lördagens etapp består av tre specialsträckor som körs två gånger medans det på söndagen är tre olika specialsträckor som körs tre gånger. Totalt 15 sträckor alltså och allt som allt mäter de 197,8 kilometer tillsammans.

Tre blågula ekipage är med. Dennis Rådström och Johan Johansson som du kan läsa om här, de får sällskap i Junior-klassen ERC3J utav Adam Westlund och David Arhusiander. De kommer att köra Ford Fiesta Rally4.

Sen har vi Oliver Solberg som kommer till start med startnummer 5 på Polon. Med sig har han irländaren Aaron Johnston.

Lördagen den 24 juli startar tävlingen.