Här är kalendern för 2021 års Rally-SM och de nya Sprintmästerskapen

Nu i helgen spikades det vilka tävlingar som kommer att ingå i 2021 års Rally-SM och de nya Sprint-mästerskapen. Det kommer att bli en intensiv säsong och många härliga tävlingar.

Vi är många som väntat med spänning på den spikade kalendern för 2021 års Rally-SM, speciellt när det inte ”bara” vankas är vanliga rallytävlingar, utan att sprintmästerskap på grus respektive asfalt. Under helgen som varit har Svenska RallyMästerskapen träffat nästa års förbundsfunktionärer och arrangörer.

– Vi har haft en intensiv helg där vi nu signerat avtal med våra arrangörer nästa år samt Svenska Bilsportsförbundet för promotorskapet 2021 – 2023. Vi ser med spänning fram mot en fartfylld SM-säsong, traditionellt och sprintmästerskap asfalt och grus, säger Anders Martinsson, vd för det nybildade bolaget Svenska RallyMästerskapet.

Till nästa års SM-säsong kommer många nya arrangörer att träda fram då hela 16 SM-deltävlingar fördelat på de tre mästerskapen som ska köras.

SM-säsongen startar i snösäkra Boden där det körs en dubbeltävling i början av januari och avslutas den 16 oktober med Sprintmästerskapet Grus i Karlskrona.

Rally-SM
8-9 januari, North Rally, Boden
14-15 maj, South Swedish Rally, Älmhult
18-19 juni, Göhlins Skilling 500, Klevshult
14 augusti, Killingen, Kils MK Bil
3-4 september, Snapphanerallyt, Hässleholm

Sprintmästerskapet Asfalt SM
5 april Påsksprinten, Jönköping
8 maj Uddevalla City Race, Uddevalla
22 maj, Tierps Arena SM-sprint, Tierp
5 juni, Tingsrydsprinten, Tingsryd
3 juli, SM-veckan, Halmstad

Sprintmästerskapet Grus SM
16 juli, Hästkraftsprinten, Årjäng
7 augusti, Hårdingen, Vara
21 augusti, Bergslagsrallyt, Ludvika
25 september Sigtunasprinten, Sigtuna
16 oktober, Karlskronapokalen, Karlskrona