Mattias Adielsson snurrade bort vinstchansen i East Sweden Rally 2020

Annons

Det blev en andra plats för Mattias Adielsson och kartläsaren Andreas Johansson i årets tredje deltävling av Rally-SM som avgjordes utanför Linköping under lördagen.

Det var som utlovat före East Sweden Rally, full attack av Mattias Adielsson och Andreas Johansson redan från start. Efter förmiddagens fyra specialsträckor var de endast 15,4 sekunder efter P-G Anderssons Ford.

Men istället för att ha marginalerna med sig på de avslutade sträckorna blev det tvärt om. På SS5 tappade de 10 sekunder och senare på den långa SS6 blev det än mer tapp.

– Vi har haft lite bekymmer med regnskurar under dagen och fästet har inte varit optimalt. När vi snurrade två gånger på näst sista sträckan sa jag till Andreas nu backar vi av och är nöjda med andra platsen, berättar Mattias.

Annons

De blev till slut tvåa i den tredje och näst sista deltävlingen i Rally-SM.

– Klart man inte är helt nöjd med att vara tvåa, men som tävlingen utvecklades så känner vi oss hyfsat nöjda. Jag tycker dock att vi visar att vi kan slåss om segrarna så vi ser fram mot nästa tävling, avslutar Mattias Adielsson.

Poängställning efter East Sweden Rally
1) P-G Andersson, 67,5p
2) Mattias Adielsson, 49p
3) Stig Andervang, 47,5p

Annons