Revanschsugen Adielsson går för seger i Linköping

Annons

Det är Flat Out som gäller för Mattias Adielsson som nollade i Hässleholm, och kommer till Linköping med bara ett mål: Att vinna. – Det är flat out som gäller, säger Adielsson. Vi måste vinna om vi vill ta SM-guld i år. Så det finns inget mellanläge.

Många hade sett fram mot fighten mellan tungviktarna Mattias Adielsson och P-G Andersson i klassen Trimmat 4WD när Rally-SM återstartade i Hässleholm i mitten av augusti.

Fighten kom tyvärr av sig redan på första sträckan när Adielsson tappade mycket tid i dammet bakom Andersson, innan Mattias och kartläsaren Andreas Johansson tyvärr tvingades bryta på tävlingens andra sträcka.

När Rally-SM nu till helgen fortsätter med East Sweden Rally i Linköping kommer Adielsson ge allt för att åter kliva högt upp på pallen.

Annons

– Det är flat out som gäller, säger Adielsson. Vi måste vinna om vi vill ta SM-guld i år. Så det finns inget mellanläge.

Tävlingen i Hässleholm avgjordes i strålande sol och 30-gradig värme, vilket gjorde att det var fördel att åka först på vägen. Mattias och Andeas som gick ut som andra bil på vägen bakom P-G fick köra i dammet bakom hans bil, och det höll på att gå illa flera gånger i deras försök att hänga med i P-G’s höga tempo.

– Vi körde nästa med livet som insats ibland. Vi var av vägen tre gånger på första sträckan i Hässleholm. Men prognosen inför helgen sen lovande ut med en del regn i Linköping (senaste prognosen är lätt regn på morgonen, reds. anm.), och då är det ingen nackdel att gå ut som tvåa på vägen. För då kan vi se P-G’s spår och vart han bromsat, och försöka bromsa senare, säga Adielsson.

Mattias och Andreas är ett av de mest meriterade ekipagen i Rally-SM med flera SM-guld och internationell meriter, och sporras av att tävla mot en förare som P-G med två VM-guld i Junior-VM och erfarenhet från absoluta toppnivå inom Rally-VM, men hade gärna sett att flera av de internationellt meriterade Svenskarna kört SM.

– Det gör mycket att en sån som P-G är med och höjer tempot. Vi ser ingen omöjlighet att köra fortare än honom. Vi visade att vi kunde göra det när vi vann i Vännäs i vintras och såg fram mot att ge honom en riktig kamp i Hässleholm. Men jag hade gärna sett att kanske 3-4 till med internationell erfarenhet ställt upp och utmanat oss, det hade gjort väldigt mycket. Men det är många andra snabba i klassen och man ska absolut inte räkna bort någon, avslutar Mattias.

Annons