P-G Andersson om segern i East Sweden Rally 2020

Annons

Per-Gunnar ”P-G” Andersson och co-drivern Anders Fredriksson tog sin andra raka seger i Rally-SM i GN Motorsports nya Ford R5. De utökar därmed sin ledning i SM-tabellen med 14 poäng.

– Bilen sitter helt fantastiskt bra på vägen måste jag säga. Riktigt bra jobb av grabbarna i GN Motorsport som fått till den så här bra, säger P-G Andersson efter segern i East Sweden Rally 2020, årets tredje och näst sista deltävling i Rally-SM.

P-G och Anders kör i år Rally-SM tillsammans med GN Motorsport. De tvingades bryta den första deltävlingen, så teamet införskaffade en Ford Fiesta R5 till deras förfogande. som de vann med i Snapphanerallyt i slutet på sommaren.

Det var upplagt för en tuff strid i den tredje deltävlingen i Linköping, en tävling där duon drog det längsta strået.

Annons

Flera förare hade problem med regnet som uppenbarade sig en bit in på tävlingen, men det störde inte P-G och Anders nämnvärt.
– Femte och sjätte (sträckan) funkade kanon. På sexan gick vi på max-attack, säger P-G.

Enda lilla missödet var på sista sträckan när ratten låste sig. De ledde då med en minut och 15 sekunder.
– I en vinkel vänster så högg det bara till i servot och ratten låste sig. Vi for ut på åkern och slog ren fronten på kofångaren. Lite synd när rallyt annars varit helt perfekt.

Till slut vann de rallyt med närmare minuten.
– Bilen sitter helt fantastiskt bra på vägen måste jag säga. Riktigt bra jobb av grabbarna i GN Motorsport som fått till den så här bra, avslutar P-G.

De utökar därmed sin SM-ledning med 14 poäng ner till SM-tvåan Mattias Adielsson.

East Sweden Rally 2020 Topp-5
1. P-G Andersson 53.03,4
2. Mattias Adielsson 54.01,4 +58,0
3 Stig Andervang 54.56,5 +1:53,1
4. Jari Saarinen 55.11,5 +2:08,1
5. Daniel Brorson 55.33,6 +2:30,2

Annons