Patrik Flodin segrare och svensk mästare 2020

Annons

Superduon Patrik Flodin och Göran Bergsten gjorde det igen – klasseger i årets East Rally Sweden och med det så säkrade det deras tredje SM-titel.

Patrik Flodin och Göran Bergsten skulle lägga hjälmarna på den berömda hyllan till årets säsong efter SM-guldet i R5-klassen i fjol. På Bilsportgalan tillkännagav Patrik och Göran sitt sabbatsår.

Men samtidigt – på Bilsportgalan – smiddes andra planer bakom deras rygg mellan Volvoägaren Björn Engström och Fancluben!

Inför årets första SM-deltävling stod Patrik och Göran åter på startlinjen, men i den trimmade tvåhjulsdrivna klassen med Björn Engströms potenta Volvo Grupp H.

Annons

Och i East Sweden Rally tog de sin tredje raka seger i Rally-SM för året och säkrade SM-guldet i den tvåhjulsdrivna trimmade klassen med en deltävling kvar.

Patrik Flodin

De vann samtliga sträcksegrar under lördagen och i och med att de även var snabbast på Powerstage är deras SM-poäng nu ointagliga. De vann sin klass med 38,0 sekunder ner till tvåan Hampus Jakobsson.

– Vi är så jäkla glada och tacksamma att Björn Engström, våra sponsorer och vår Fanclub gav oss den här möjligheten. Det har varit jäkligt roligt att sladda med den här potenta Volvon och inte ha kniven mot strupen, säger Patrik.

Göran Bergsten hoppar in i Volvon inför SS5 East Sweden Rally

Göran Bergsten håller med.

– Vi är båda så glada för att Björn lät oss låna bilen. Jag tror att farten i fjol när vi körde mot Johan Kristoffersson gjorde oss ännu ett strå vassare. Vi har bara förlorat tre sträckor i år och har bara kunnat åka och njuta. Allt har klaffat, vi har haft bra timing, satt noterna och haft kul i bilen, säger Göran.

Det här är även tredje SM-guldet i rad för killarna. 2017 vann de trimmat 2wd med en BMW, i fjol blev det guld den trimmade fyrhjulsdrivna klassen med en Skoda Fabia R5o ch i år vann de lite uppseendeväckande den trimmade tvåhjulsdrivna klassen med en Volvo.

East Sweden Rally, Trimmat 2wd
1. Patrik Flodin 55.49,5
2. Hampus Jakobsson 56.28,4 +38,9
3 Jonas Åkesson 56.29,5 +40,0
4. Victor Karlsson 57.04,2 +1:14,7
5. Emil Karlsson 57.11,3 +1:21,8

SM-tabellen Trimmat 2wd efter 3 av 4 deltävlingar
1. Patrik Flodin, 102,5 p
2. Hampus Jakobsson, 61 p
3. Johan Green, 37 p
3. Victor Karlsson, 33 p

Annons