Oliver Solberg taggad inför Rally Italia Sardegna

Annons

Nu i helgen körs Rally Italia Sardegna och då är Oliver Solberg junior tillbaka som fabriksförare för Skoda i WRC3-klassen. För en månad sedan tog 19-åringen sin första VM-seger i karriär i Estland, och målet är att följa upp den framgången.

Segern i Estland kom i familjens privatägda Volkswagen Polo R5. Nu är Oliver Solberg tillbaka i en Skoda Fabia Rally2 evo för första gången sedan femteplatsen i Rally Sweden för nästan åtta månader sedan.

– Jag ser fram emot att köra för Skoda igen. Efter Rally Sweden kände jag att vi hade mer att komma med tillsammans. Vi var trots allt nära en pallplats men en punktering på den sista specialsträckan satte stopp för det. Jag är väldigt taggad inför helgens tävling och jag siktar på en topplacering igen, säger Oliver Solberg.

Även om han inte har tävlat med Skoda sedan februari, har 19-åringen nyligen testat med den tjeckiska biltillverkaren.

Annons

– Vi har jobbat hårt för att förbättra bilen, och känslan jag fick på testet var väldigt bra. Men jag saknar fortfarande mycket erfarenhet. Rally Italia Sardegna är helt nytt för mig, och jag att jag har mycket att lära innan man kan förvänta sig topplaceringar. Men jag ska försöka i ialla fall.

– Tävlingen är känt för att vara tuff och utmanade. Väderförhållandena kan bli avgörande för hur man kommer bemästrar underlaget, avslutar Solberg.

Annons