Hårnålssladdar och strul från Rallye Monte Carlo 2021 Dag 1.

Annons

Rally-VM är igång och här kommer en liten stämningsfilm från tävlingens första dag. Eller så mycket stämning är det inte i den publikfria tävlingen, men motorljuden gör sitt.

Blöt asfalt var underlaget för dagen när Rallye Monte Carlo drog igång 2021 års världsmästerskap. Närmare 80 ekipage var anmälda till tävlingen som startade på torsdagen med två specialsträckor.

Några bilar hade problem redan på den första etappen, bland annat Fords Teemu Suninen som rullade bort sig på SS1. Men här går det lite lugnare till, även om det är lite spännande.

Det är nummer hemmaföraren med nummer 78, Marc Dessi, som verkade ha fått tekniska bekymmer med sin gula Peugeot 208 R2. Artig som han var så släppte han förbi sig Frédéric Souffez i den lite nyare Rally4-peggan med nummer 79. Men Frédéric blev så glad att han ställde till det för sig direkt. Och stackars Marc fick visa på ännu mer gentlemannaskap.

Annons

Båda bilarna verkar dock vara krya nu och är förhoppningsvis redo för revansch imorgon då rallyts andra etapp avgörs. Länk till tidsschema och resultat finns här.

Annons