Här bär det till skogs för Nikolay Gryazin i Otepää Talveralli

Ryske rallystjärnan Nikolay Gryazin ställde till det för sig rejält i estniska rallyt Otepää Talveralli i helgen. Det som skulle bli ett bra genrep inför stundande VM-deltävlingen blir nu en massa jobba med att få en bil redo för Rovaniemi.

Det var på den 10,7 kilometer långa SS4 Kannu 2 som Otepää Talveralli tog slut för Nikolay Gryazin och hans co-driver Konstantin Aleksandrov. Den 23 årige ryske föraren hade lite för hög fart in i den snabba vänstern, och ett krön där den snabba Polon lyfte lite hjälpte inte till.

Bilen med Nikolay och Konstantin försvann ut i ett snömoln och det slutade med en illa tilluffsad Polo som, om det ens räcker, behöver mycket kärlek för att komma till start i Arctic Rally Finland som börjar om mindre än två veckor.

Vi håller alla tummar för att duon är ok och är med på startlinjen i den andra deltävlingen av 2021 års Rally-VM.

På klippet nedan är det mer än bara kraschen, det är filmat från en lurig chikan. Vid 1.12 in så är den blågula duon Lars Stugemo och Karl Lexe med som klarar den luriga och moddiga chikanen galant, med endast lite snösprut.