Oliver Solberg näste svensk anmäld till Rally Sanremo

Annons

Nu är även Oliver Solberg anmäld till Rally Sanremo. Tillsammans med sin co-driver Aaron Johnston kommer de till start med Hyundaiteamets i20 R5.

Den klassiska tävlingen Rally Sanremo som i många år ingick i Rally-VM, senast var 2003, ligger rätt i kalendern för att locka många VM-ekipage. Tävlingen körs helgen efter påsk med det bara två veckor till WRC Croatia Rally, perfekt för teamen att testa sina asfaltskunskaper med andra ord.

Tidigare i veckan var det klart att Dennis Rådström och David Arhusiander kommer till start i WRC Croatia Rally och nu är som sagt även Oliver Solberg med på anmälningslistan. Den 19 årige svensken kommer att köra teamets Hyundai i20 R5.

Rallyt består av nio specialsträckor som totalt mäter lite över nio mil. Tävlingen som även ingår i något som heter FIA European Rally Trophy in the Alps startar med en publiksträcka (om det nu går att ha publik i dessa tider) på lördagskvällen och fortsätter med totalt åtta specialsträckor på söndagen.

Annons

För dig som är nyfiken på hur sträckorna ser ut och undrar över vart du skulle satt ner ryggsäcken och plocka fram termosen så finns det onboard-filmer inför sträckorna i Rally Sanremo här.

Oliver Solberg

Målet med starten i Rally Sanremo är att få erfarenhet och lära så mycket som möjligt.

– Det här blir första gången för mig i Sanremo, men jag har goda minnen från Italienska asfaltstävlingar. Min första tävlingen någonsin på underlaget var förra året i Rally di Roma Capitale där jag avslutade rallyt på en tredje plats, säger Oliver Solberg.

Oliver Solberg har ett tvåårs kontrakt med den sydkoreanska bilfabriken Hyundai, och planen är att köra fullt program i R5-bilen och utvalda tävlingar i WRC-bilen denna säsongen. Det ser alltså ut att bli fler WRC-starter för Oliver.

Annons