P-G Andersson om segern i Drive VXO 2021

Annons

Per-Gunnar ”P-G” Andersson och Anders Fredriksson gick segrande ur sekundfighten och vann samtliga specialsträckor i Drive VXO som var andra deltävlingen av Asfalts-SM.

P-G Andersson och Anders Fredriksson kommer i år köra hela traditionella Rally-SM som har premiär 14 augusti i Rally Killingen. Teamet de kör för, GN Motorsport Sweden erbjöd dem att köra andra deltävlingen i Asfalts-SM, som kördes i Växjö i helgen för, att värma upp inför 2021-års säsong.

Trots att P-G jobbar som asfaltsläggare är det närmare tio år sedan han körde på asfalt sist, då som fabriksförare i VM åt Proton. Trots det kammade de hem samtliga fyra sträcksegrar efter gastkramande sekundstrid med tvåan Mattias Adielsson.

– Det var fantastiskt kul! Jag är så jäkla tacksam att GN Motorsport lät mig komma hit och köra lite rallybil igen – jag som hade tänkt lägga av! Stort tack för det. Och det var en kul fight med Adielsson och känns så gött att kamma hem segern, säger P-G Andersson efter tävlingen.

Annons

Första sträckan delade de sträcksegern med Mattias Adielsson men därefter utökade de ledningen med tre sträcksegrar och vann den jämna fighten med 2,1 sekunders marginal före Mattias Adielsson och 21,7 sekunder före trean Lars Stugemo.

Teamet GN Motorsport Sweden kammade hem tre klassegrar totalt idag. Förutom att P-G och Anders vann sin klass och totalvann tävlingen, blev det seger iden nationella fyrhjulsdrivna klassen genom Stefan Kristensson och Lukas Hägg vann den internationella tvåhjulsdrivna klassen.

– Jäkligt kul för teamet med tre segrar idag – det är de verkligen värda, avslutar P-G.

Annons