Svenska Rallycupen 2022 – här är kalendern

Annons

Efter de ofrivilliga uppehållen 2020 och 2021 blir det comeback 2022 med sju populära tävlingar som blir något för rallyfansen att se fram emot.

Svenska Rallycupen lade ner försöken för 2021 när möjligheterna för såväl arrangörer som tävlande inte fanns för att motsvara de högra förväntningarna som den populära cupen har i och med restriktionerna i spåren av pandemin

Istället valde cupledningen ladda om rejält till 2022. Och nu är kalendern släppt, det blir sju deltävlingar med idel populära tävlingar och arrangörer.

Premiär blir Götenerundan den 7 maj följt utav Gästabudstrofén den 4 juni, en tävling som då blir ”Heavy” istället för ”Light”.

Annons

Sen bär det av upp till Uppland och Tierp Arena som blir start och mål för Bresontrofén den 18 juni. Jippon och festligheter redan på fredagen planeras av de klubbar som kommer att samarbeta med arrangemanget. Lördagen är tävlingsdag och då är det grusvägar i Roslagen som gäller.

Den 6 augusti är Kullingstrofén tillbaka igen, en sommarklassiker som brukar kunna erbjuda spännande vägar och spännande väder. Senare i augusti, den 27 för att vara exakt, är Laxå MK som firar 75 år tillbaka med sin tävling Laxårallyt.

Nästa sista deltävlingen är EMK-kannan den 17 september där arrangören brukar bjuda på fantastiska vägar i det sörmländska landskapet.

Finalen blir som det ska vara, Marknadsnatta och dess mustiga höstvägar, i bland till och med vintriga, den 22 oktober.

Svenska RallyCupen 2022
7 maj, Götenerundan, Götene MK.
4 juni, Gästabudstrofén, SMK Nyköping.
18 juni, Bresontrofén, Rasbo MK.
6 augusti, Kullingstrofén, Kullings MS.
27 augusti, Laxå Rallyt, Laxå MK.
17 september, EMK Kannan, Eskilstuna MK.
22 oktober, Marknadsnatta, Västra Östergötlands MK.

Annons