Tävlingskalender SuperCupen 2022

Annons:

SuperCupen i Rally är tillbaka i år med sex spännande deltävlingar i kalendern. Först ut är Hälsingerallyt nu på lördag. Här är datumen för alla tävlingarna.

På lördag den 22 januari 2022 drar SuperCupen igång. 00-talets kanske mest populära cup som ofta lockade 200 bilar till start och mycket publik. Nu är cupen tillbaka och här hittar du alla tävlingarna och datum.

Det är tuffare tider, speciellt vintertid, för tävlande och arrangörer. Premiärtävlingen Hälsingerallyt har lockat ett 95-tal anmälda, bara eller ändå, beroende på om glaset är halvfullt eller halvtomt. Men ett spännande startfält är det i alla fall och det kommer säkerligen att bjudas på action i ”köldhålan” Hassela.

Efter Hälsingerallyt, om Kung Bore skärper till sig, så väntar Tierpsrundan med start och mål vid mäktiga Tierp Arena den 5 februari. En tävling som körs parallellt med Mascupen. Tredje och sista vinterdeltävlingen är alltid lika populära LBC-Ruschen i Lima som i år körs tidigare än vanligt, den 12 februari.

Sedan väntar vår och värme, när deltävling fyra ska avgöras. Det är Violenrallyt i Flen den 14 maj – kan knappast bli vackrare än ett solig Sörmland i maj. Eller? Det skulle vara Uppland i juli – för då är SuperCupen tillbaka vid Tierps Arena för att tillsammans med Svenska Rallycupen köra Bresontrofén. Datumet är satt till den 23 juli.

Annons:

Final blir i skogarna norr om Arlanda när Rally Sigtuna körs den 1 oktober. Det i en vacker och färggrann skrud med alla färger på träd och skog.

Tävlingskalender SuperCupen 2022
1) 22 jan – Hälsingerallyt, Hassela
2) 5 feb – Tierpsrundan, TierpArena
3) 12 feb – LBC-Ruschen, Lima
4) 14 maj – Violenrallyt, Flen
5) 23 juli – Bresontrofen, TierpArena
6) 1 okt – RallySigtuna, Arlanda

Håll koll på Tävlingskalendern för länkar till tävlingarnas Inbjudan och Anmälningslistor.

Annonser: