17-årige Marius Solberg Hansen gör STCC-debut

Annons:

17-årige multitalangen Marius Solberg Hansen kommer att göra STCC TCR Scandinavia-debut 2022 med norska teamet MSH Motorsport.

– Det ska bli oerhört spännande att ta mig an STCC, ett mästerskap med så hög nivå och historik. Jag känner mig extremt motiverad, säger Marius Solberg Hansen.

Norrmannen blev norsk mästare i såväl rallycross som racing förra året och körde samtidigt det europeiska rallycross-mästerskapet samt norsk Hillclimb.

De imponerande resultaten gjorde att han blev tilldelad Petter Solberg Scholarship av den tidigare dubbla rallyvärldsmästaren.

– Marius har redan säkrat fantastiska resultat trots att han bara är 17, säger Petter Solberg.

Annons:

– Hans mångsidighet är också imponerande och jämsides sin talang så har han ett bra nätverk runt sig, något som är viktigt för att kunna fokusera på körning och att utveckla sig själv. Jag är övertygad om att Marius kommer att lyckas internationellt också.

I STCC 2022 kommer 17-åringen att köra den Volkswagen Golf GTI TCR som Rob Huff körde till 2020-titeln med Lestrup Racing Team.

– STCC är helt rätt steg för Marius med tuff konkurrens och en stark plattform för att ta sig vidare till en internationell racingkarriär, säger teamchef Øivind Solberg Hansen.

– Vi kommer att köra utvalda rallycross-tävlingar jämsides racingen, men huvudfokus ligger på STCC där målsättningen för 2022 blir att bygga så mycket erfarenhet som möjligt.

17-åringen körde ett första test med teamets Volkswagen Golf GTI TCR på Rudskogen tillsammans med Lestrup Racing Team i Norge under hösten och har fler tester inplanerade under våren.

– Bilen var sjukt kul att köra, så mycket grepp och väldigt responsiv på de få ändringarna vi hann göra. Jag längtar efter att köra fler tester inför 2022-säsongen, säger Marius Solberg Hansen.

– Vi är självklart ödmjuka inför uppgiften, konkurrensen i STCC är stenhård och det är svårt att veta var vi kommer att stå. Men vi kommer att jobba målmedvetet framåt och hoppas att kunna slå oss in i topp tio.

Med på testet som mentor var norska föraren Stian Paulsen som har lång erfarenhet av TCR-bilar och tävlade senast i TCR Europe 2019.

STCC TCR Scandinavia 2022 startar den 3-4 juni på Ljungbyheds Motorbana i Skåne

Annonser: