Robert Dahlgren om den nya elektriska STCC-bilen

Annons:

Robert Dahlgren, STCC:s mest segerrike förare, har testat prototypen till de nya elektrifierade STCC-bilarna som lanseras till säsongen 2023 och är lyrisk.

– Bilen är helt hysterisk, jag kom in efter två varv med vidöppna ögon och världens största leende, samtidigt som jag var helt slut, säger Robert Dahlgren.

Den regerande STCC-mästaren har en gedigen erfarenhet av starka bakhjulsdrivna tävlingsbilar efter att ha tävlat i australiska V8 Supercars tidigare och STCC under de åren man körde med TTA-reglementet.

– Det kommer att krävas väldigt mycket från förarna att köra de här bilarna snabbt på gränsen, fortsätter Robert Dahlgren.

– Nu har vi bilar med effekt på 550 hästkrafter och 600 Nm i vrid direkt från noll. Med en vikt på strax över 1400 kilo så tror jag de flesta förstår hur potenta bilar detta handlar om. Detta är siffror som man drömmer om som racingförare.

Annons:

Men de nya STCC-bilarna är inte designade bara för att förarna ska få en häftig upplevelse, huvudfokus ligger på att skapa spektakulär racing och underhållning för publiken.

– Bilarna kommer att vara väldigt snabba, något som i kombination med låg aerodynamik kommer att ge långa bromssträckor och mycket omkörningar, säger Robert Dahlgren.

– Det kommer att ge en riktigt bra show för publiken. Skiftet till elektrifiering är något som EPWR och STCC arbetat på länge, så de har kunnat designa bilarna från grunden för att ge den racingen som de vill ha i framtiden. Vi tar inte bort något från racingen med elektrifieringen, utan vi lägger till något.

Annonser: