Nya team och städer vill med i STCC

Annons:

2023 tar STCC det största steget framåt sedan starten 1996 när mästerskapet inför helt nya 100% elektriska tävlingsbilar. Efter lanseringen i Helsingborg har flertalet nya team, företag och städer tagit kontakt med STCC.

– Intresset är tveklöst större än vad vi förväntade oss, säger Micke Bern, vd för STCC.

– Utöver nya team och förare så kan vi bekräfta att flertalet städer tagit kontakt för dialog om framtida evenemang. Detta är något som stärker oss i vår storsatsning till 2023 och framåt där vi vill inspirera samhället till en hållbar omställning genom spektakulär elektrifierad racing.

Brink Motorsport och Exion Racing är de två första teamen som bekräftat start 2023. Fler team har signerat avtal för 2023 och kommer att avslöjas löpande senare under året.

STCC öppnar därför upp för ytterligare team att ställa sig i kö till kommande batch-bilar.

Annons:

– Vi dialog med flera nya team och förare inför STCC 2023, och de första 12 bilarna är tecknade och klara för start 2023, säger Micke Bern.

– Intresset är stort även bland team som tävlar i andra mästerskap, såväl i Sverige som utomlands och det är glädjande att se.

Företaget EPWR bygger just nu de helt nya elektriska STCC-bilarna som producerar 550 hästkrafter – siffror som innebär prestanda med 0-100 km/h på under tre sekunder.

Elektrifieringen möjliggör dessutom stadsevenemang i STCC-kalendern för första gången på över fem år och STCC har skrivit ett treårskontrakt med Helsingborgs stad där en helt ny stadsbana kommer att skapas i hamnen.

Annonser: