Oliver Solberg efter rullningen i Rally Finland 2022

Annons

Det blev en katastrofinledning på fredagens etapp i Rally Finland för Oliver Solberg. En rullning redan i den första kurvan på den första sträckan satte stopp för VM-äventyret.

Att krascha ur sig i en VM-deltävling är alltid tungt. Det kan ske i tävlingens allra sista kurva, men också i, typ, tävlingens första sväng. Det var vad som skedde för Oliver Solberg och Elliot Edmondson på fredagens, och tävlingens ”första” riktiga, specialsträcka.

Duon mötte sitt waterloo ett par hundra meter in på SS2 Laukaa 1. De kom ut för långt ut i en vänstersväng och det högg i bakändan i en sten som välten Hyundaien. Det märks på filmklippet här att Oliver förstod direkt att Rally Finland tyvärr var över för hans del den här gången.

Något som han sa själv senare på fredagen.

Annons

– Tyvärr var Rally Finland över för oss innan det någonsin började på riktigt. Tidigt på SS2 släppte bakvagnen, jag kom för brett och träffade en sten som gjorde att vi välte. Vissa skador på störtburen gjorde att vi inte kunde starta om i helgen, berättar Oliver.

– Det är svårt att ta in, och jag är bara förkrossad för hela teamet som har jobbat så hårt. Det är en ganska tuff tid just nu, men vi måste försöka hålla huvudet uppe.

– Vi måste blicka framåt och uppåt, då vi startar i Ypres Rally om ett par veckor. Vi kommer tillbaka starkare, avslutar Oliver.

Nästa deltävling i Rally-VM är Ypres Rally Belgium den 18-21 augusti. Då håller vi tummarna så att de blir blåa och gula för att oturen ska ta slut.

 

Annons