Startlistan för Rally Sweden Historic 2023

Annons:

Startlistan till Rally Sweden Historic 2023 är släppt och den innehåller en storfavorit till segern och publikfavoriter.

29 bilar är med på startlistan för 2023 års upplaga av Rally Sweden Historic. Först ut är Ted och Katharina Malm i deras Volvo PV 544 och sista bil listan är Mats Jonsson och Jon Magnusson i en nybyggda Toyota Celica GT-Four.

En verklig bredd på bilarna med andra ord, även om man kanske saknar lite Saabar och Porschar som med sina 10+8 totalsegrar mellan 1952 och 1979 varit en dominerande faktor i Svenska Rallyts historia då ”Historic inte var historiskt”.

Nåväl, det kommer att bjudas på fina bilar och mycket nostalgi ändå. Bilar framförda av förare och co-drivers som säkerligen kommer att hålla ner plattan i mattan lite längre nu när det är andra året i Umeå.

Fyra utländska deltagare är det, från Estland Alar Hermansson och Andre Vare i en BMW 2022 TI. Finland mönstrar tre bilar, Ilka Pohjonen och Roni Nyholm i en liten Skoda Favorit 136L samt två GT-Corollor framförda av Arto Uusi-Ranta och Jouni Näsman samt Seppo Raittila och Janne Karhunen.

Annons:

Tippa en segrare? Ja, 1992 och 1993 års vinnare av Rally Sweden, Mats Jonsson i en Toyota Celica, ger inte mycket tillbaka på en satsad peng. Därtill är det säkerligen flera revanschsugna på fjolårsvinnare Christer Hedlund, där Kjell Fransson och Arne Rådström och ett koppel snabba Opel- och Volvoförare siktar högt.

Men det är också ett långt rally, där tekniken ska fungera, snövallar ska undvikas och koncentrationen ska hållas uppe på 108 kilometer specialsträckor över två dagar. På lördagkväll den 11 februari vet vi vilka som gjorde det om inte bäst, så snabbast.

Länk till den hela startlistan (PDF).

 

Annonser: