Patrik Flodin och Göran Bergström redo 4wd-comeback i Lima

Annons:

Efter flera SM-guld i Trimmat 2wd är nu Patrik Flodin och Göran Bergström tillbaka i en fyrhjulsdriven R5, när de kommer till start i för GK Door Team Sweden i Rally Lima.

Patrik Flodin och Göran Bergsten är regerande svenska mästare i den nationella tvåhjulsdrivna klassen, men 2023 får konkurrenterna i Internationella 4wd se upp när den vinstrika guldduon är tillbaka i en R5-bil.

För i år tävlar de i Rally-SM för GK Door Team Sweden i en VW Polo R5.

– Jag är otroligt tacksam att GK Door Team Sweden ger mig den här chansen. Konkurrensen kommer verkligen bli tuff i klassen, men jag ska göra vad jag kan för att bjuda upp till fight, säger Patrik.

Senast de körde en R5-bil var 2019 och då knep de SM-guldet före Johan Kristoffersson. På lördag är det dags för SM-premiär i Lima, en SM-premiär som blir den tuffaste i mannaminne.

Annons:

– Jag känner mig bra förberedd inför rallyt. Vi har varit föråkare i Hälsingerallyt och haft bra testdagar i veckan, säger Patrik.

Patrik och Göran ställde om fort från Volvo Grupp H till R5 och nu ser de fram emot starten i helgen.

Patrik Flodin och Göran Bergström redo 4wd-comeback i Lima

– Det här ska bli jättekul! Jag och P-G har länge pratat om att få tävla mot varandra och jag vet att det kommer bli ett tufft motstånd av flera förare.

– Ole Christian Veiby, Fredrik Åhlin, Dennis Rådström och Jonas Åkesson med flera kommer garanterat också vilja ha ett finger med i spelet. Men säsongen består av fem tävlingar och det gäller att plocka så många poäng som möjligt i varje tävling, avslutar Patrik.

Mer om Rally Lima finner du här.

Annonser: