Rally Lima 2023 – Tidsschema, resultat, bilder, programförsäljning

Annons:

Lördag den 4 februari stundar den emotsedda SM-premiären i Lima. Här är tidsschema, resultatlänk med mera.

Över 120 bilar är anmälda till 2023 års premiär av Rally-SM som kommer att bli den tuffaste i mannaminne. Det väntas en sällan skådad drabbning när Lima MS arrangerar sin tävling Rally Lima.

Inte bara startfältet är imponerande, även den strapatsrika banläggningen med sina 260 kilometer där 138 av dessa är uppdelat på sex specialsträckor, med start redan klockan 08:00, är något som kommer att göra tävlingen till en nagelbitare.

Redan på fredagen, med start klockan 16:00, börjar det brumma på riktigt i Lima-skogarna när shakedown drar igång. En garanterad adrenalinbonus för den publik som tar sig dit.

En blick på listan av föråkare ger en föraning om vad som väntar. Jerker Axelsson i sin Polo R5, Ola Strömberg med en Suzuki (inget Lima utan en tokladdande Suka) och Mattias Engh i Starleten kommer att få fotografer att vara redo redan innan första tävlingsbil. Tillkommer på den listan gör också Chribbe Haglund, som hoppar in bakom ratten på Jonas Kruses tilltänkta SM-racer. Jonas som tyvärr fick kasta in handduken tidigare i veckan på grund av sjukdom. Vi håller så klart alla tummar för att Jonas blir piggare och frisk så att han kan både ratta rallybil och kommentera biltävlingar så snart som det bara går.

Annons:

Sen brakar det igång på riktigt, med Internationella 4wd där ett 20-tal Rally2- och R5-bilar kommer att göra upp så att snön yr. Storfavoriter är så klart de flerfaldiga mästarna P-G Andersson och Patrik Flodin. Men marginalerna kommer att vara små och snövallarna kommer att vara stora. Så allt kan, och kommer att hända. Kommer vi att få se ett skifte i toppen månne?

Nationella 4wd, eller kan man kalla den Mitsubishiklassen, har fått sig ett rejäl uppsving med 24 bilar på startlinjen. Ett riktigt getingbo där Michael Wikströms Ford kommer att bli ett jagat villebråd hela dagen.

Ford kan nog bli vinnarbilen i den 8 bilar stora klassen för Internationella 2wd. Där gör Isac Nordström och Isak Reiersen upp med hemmahoppet Stefan Olsson och den unge stockholmaren Patrik Hallberg som gått från crosskart till Volvo 940 till nu en Ford Fiesta Rally 4.

Sen är det dags för Nationella 2wd med 57 bilar till start. Jojo, när katten är borta så dansar tvåorna på bordet. Kan man ju skoja till det nu när Patrik och Göran satt sig i en Polo R5. Nu blir det Emil Karlsson och Jessica Larsson som får vara den röda Volvo 940 som alla vill vara före. En hel hoper kraftfulla Corollor kommer att utmana, för att inte tala om flera Sunnys. Så många vassa Sunnys på en och samma gång har man väl inte sett sen 90-talet. Fler Volvos, ylande Golfar, vrålande BMWs och klassiska märken som Saab, Opel och Ford samt lite franskt finns också med. Det är så många duktiga förare och co-drivers att det inte finns utrymme på webhotellet för att räkna upp alla.

Sist ut i startfältet, ännu en klass som tuffat till sig, Standard med 11 stycken GruppF-bilar. Här förväntar sig publiken, med rätta, en kamp mellan Niklas Ledin, Mattias Lundqvist och Jan Johansson.

Här hittar du listan över alla anmälda ekipage till Rally Lima. Program, startlistan och karta säljs förutom vid infodisken även på Coop i Limedsforsen, Frendo i Malung samt GA-Macken i Likenäs till det facila priset av 100 riksdaler. Billigare lördagsunderhållning och lördagsgodis går inte att hitta.

Om tekniken, och mottagningen, är med oss så kommer vi att lägga upp bilder från helgen på först och främst vår facebooksida www.facebook.com/motorsport4sale

Tidsschema Rally Lima 2023
Fredag
Shakedown Fredag, kl 16:00

Lördag
Start Folkets Park kl 08:00
SS1 Comfort Simonssons Rör 29,53 km, kl. 08:11
Service, 09:21
SS2 BSR Transport AB 31,85 km, 10:14
SS3 R&SS 16,85 km, 10:57
Service, 12:02
SS4 COOB 17,75 km, 12:17
SS5 CUBIC 24,54 km, 12:47
Service, 14:37
SS6 Lecab Lastbilar 18,00 km, 14:48
Mål Folkets Park, 15:25

Resultatlänk för Rally Lima 2023
Resultat Rally Lima 2023 (Raceconsulting)
GPS-tracking.

Länk till liveresultat och tider från fredagens shakedown hittar du här.

Mer nyheter om Rally Lima hittar du här.

Annonser: