Dennis Rådström inför Rally Poland 2023

Annons:

Till helgen är Dennis Rådström, Torsby, och Johan Johansson, Valdemarsvik, tillbaka på den internationella rallyscenen. Två år efter deras senaste äventyr i Kroatiens VM-rally står de på startlinjen i EM-deltävlingen Rally Poland.

Dennis Rådström och Johan Johansson kommer till start i den högsta klassen tillsammans med svenska mästarteamet GN Motorsport i en Ford Fiesta Rally2.

Duon gör i år en internationell satsning, där de kör tre grustävlingar i den högsta klassen i EM. Man inleder i Polen följt av Litauen i juni och avslutar med tävlingen Royal Rally of Scandinavia på hemmaplan i Värmland i juli.

– Det  ska bli riktigt spännande. Det är pojkdröm att få tävla på den här nivån igen. Vi har en riktigt bra känsla i teamet, och vi ska börja vår resa tillsammans nu. Så vi tar steg för steg i utvecklingen. Polen har riktigt roliga vägar, så vi ska bara njuta, säger Dennis.

Tävlingen körs i nordöstra Polen i Mikołajki, samma tävling som Dennis och Johan tog sin första internationella pallplats i när tävlingen ingick i Junior-VM 2017.

Annons:

EM har i år matchat ett startfält i absolut världsklass, med två svenska juniorvärldsmästare i Tom Kristensson och teamkollegan Pontus Tidemand i GN Motorsport. Men även VM-vinnare som Mads Østberg, Norge, och Hayden Paddon, Nya Zeeland. Nästan hela europaeliten finns representerade i den 31 bilar stora fyrhjulsdrivna klassen.

– Det är riktigt kul att äntligen få vara tillbaka tillsammans med Dennis och tävla internationellt igen. Att få göra detta i en Rally2-bil är något vi båda drömt om en längre tid. Polen är en tävling vi gillar. Vi har goda minnen från sist vi var här 2017. Sedan blir det såklart helt nytt i en fyrhjulsdriven bil, men vi ska se till att ha det riktigt kul och verkligen njuta denna helg, avslutar Johan.

Här är tidsschema och resultatlänk till Rally Poland 2023.

Annonser: