Datum för Rally Sweden 2024 är satt

Annons:

Arrangören av Rally Sweden har bokat datumet för 2024 års VM-deltävling. Nu är det bara upp till FIA att bekräfta den önskade helgen.

Rally Sweden går för sitt tredje år med Umeå som huvudort för den andra deltävlingen i Rally-VM med världens bästa rallyteam, rallyförare och co-driver.

Under festivalhelgen väntas över 200 000 personer komma för att följa rallyt, besöka festivalområdet vid Red Barn Arena och titta på underhållningen. Vilken helg är det då? Jo, 2024 års andra deltävling i WRC-kalendern är satt till den 15-18 februari. Det med en liten brasklapp att FIA måste slutgiltigt godkänna datumet. Det gör de vid ett möte under juli månad.

– Nu börjar arbetet med nästa års stora svenska rallyfest. Vi satsar mycket på att utveckla upplevelsen för de uppåt 200 000 besökarna som väntas komma. Lika mycket arbete läggs också på att ge alla förare bra förutsättningar. För många av dem är det exotiskt att komma till Sverige och köra rally mitt i vintern på is och snö, säger Anna Nordkvist, generalsekreterare för Svensk bilsport och vd för Rally Sweden, på rallyts hemsida.

Det finns ett enormt internationellt intresse för Rally Sweden, med förväntade 100 miljoner TV-tittare runt om i världen.

Annons:

– Med Red Barn Arena som ligger på promenadavstånd från Umeå centrum, kan vi som enda WRC-deltävling erbjuda en upplevelse med rally på första parkett för en stor publik. I vårt evenemangsområde bjuder vi dessutom på upplevelser för hela familjen, säger Anna Nordkvist.

 

Annonser: