56 anmälda till Rally Sweden 2024 – här är listan

Annons:

Under fredagen så släpptes anmälningslistan till Rally Sweden 2024 och det blev till slut 56 ekipage som vill göra upp i de olika VM-klasserna.

Rally Sweden 2024 som avgörs i Umeå mellan den 15 och 18 februari är den andra deltävlingen i årets Rally-VM. En tävling som också är premiären för Junior-VM, JWRC.

Totalt är det 56anmälda fördelade på de olika klasserna, och bland de startande finns det x blågula förare och co-drivers.

I Rally1 kommer det 9 bilar till start. Regerande världsmästarna Toyota mönstrar Elfyn Evans och Takamoto Katsuta samt den regerande världsmästaren och ”deltidsföraren” Kalle Rovanperä som står över premiären i Monte Carlo. Den nionde bilen är Bertelli som är tillbaka i en Toyota.

De främsta utmanarna är Hyundai som kommer till start med superduon Ott Tänak, fjolårets segrare av Rally Sweden, Thierry Neuville samt Esapekka Lappi. Allt medans Ford kommer med Adrien Fourmaux och Grégoire Munster.

Annons:

Antalet WRC2-bilar är xx till antalet, där dock inte alla kör om VM-poäng i WRC2. Här hittar fjolårets vinnare i klassen, och det blågula hoppet Oliver Solberg som kör för Skoda Motorsport. I samma team tävlar Jonas Andersson som är co-driver till Gus Greensmith.

Hela 19 bilar anmälda i JWRC-klassen, läs hela listan här. Där är det också svenskt deltagande här genom Mille Johansson och Johan Grönwall, läs om deras start här.

Totalt alltså xx anmälda. Sedan flytten till Umeå 2022 så har antalet startande varit 45 stycken 2022 samt 51 stycken 2023.

Länk till anmälningslistan i PDF-format.

 

Annonser: