Rally-SM: 73 anmälda till Vinterpokalen 2024 – här är listan

Annons:

73 anmälda till årets andra deltävling i Rally-SM Vinterpokalen som körs lördagen den 3 februari.

Knappat har mekanikers fingrar tinat upp, dubbar mätts klart och träningsvärk efter snöskottning lagt sig innan det är dags för nästa drabbning i Rally-SM, Vinterpokalen i Sandviken.

När snöret drogs för anmälningar drogs var det 73 anmälda* till i de fyra olika klasserna, där några har kommit till och andra fallit från efter premiären. Men en scrollning genom listan och det är bara inse att det kommer att bli en spännande drabbning i Gästrikland om mindre än två veckor.

Internationella 4wd – 15 anmälda
Segrarna från Hälsingerallyt Dennis Rådström och Johan Johansson utmanas av ett lika tufft startfält i skogarna norr om Sandviken. Revanschsugna förare som Patrik Flodin och Mattias Adielsson med flera. Här saknar vi Patrik Sandell från premiären men å andra sidan är publikfavoriten Stig Andervang anmäld i en ”TBA”.

Nationella 4wd – 12 anmälda
Kim Nydèn och Jonas Sandin tog hem den första rundan. Nu väntar ännu en holmgång mot förare som bland annat Oskar Sundell och Mattias Monelius som är i behov av många SM-poäng. Joker i klassen blir Michael Wikström från NMS Boden i en Ford Fiesta.

Annons:

Nationella 2wd – 39 anmälda
Vid skrivande stund så saknas segraren i Hälsingerallyt, PG Andersson. Men med på listan är Patrik Hallberg som nog vill knipa den förstaplatsen. Men då kommer han och John Stigh få kämpa hårt mot ett tufft motstånd. Där bland hemmaföraren PEO Berglund i en Toyota Corolla.

Standard – 7 anmälda
Andreas Hovind och Catalina Floberg, segrarna i Hälsingerallyt, utmanas av en bil mer än i Hälsingerallyt. Kan Johan Pettersson eller Daniel Jonsson får revansch, eller går den andra deltävlingen hem till Sveriges närmaste stad den här gången också (Enköping)?

På lördag kväll den 3 februari vet vi vilka team, förare och co-drivers som bemästrat kyla snövallar och immiga vindrutor bäst inför den stundande grussäsongen.

  • OBS – med reservation för eventuella eftersläntrare i anmälningslistan. Och så blev det, nu från 71 till 73.

Länk till anmälningslistan för Vinterpokalen (Raceconsulting)

 

Annonser: