Isak Reiersen om sin fina placering i Rally Sweden 2024

Annons:

Isak Reiersen och Lucas Karlsson tog sig an WRC2-eliten i Rally Sweden med bravur i deras JC Raceteknik-preppade Skoda Fabia Rally2.

20-årige Isak Reiersen kom till start i årets Rally Sweden i en Skoda Favorit Rally2 från JC Raceteknik tillsammans med sin co-driver Lucas Karlsson.

Efter flera insatser i vintertävlingarna i tidigare på säsongen var det spännande att se hur han skulle stå sig flertalet av världens bästa Rally2-föraren i den stora WRC2-klassen.

Svenska duon visade vart skåpet skulle stå redan på den inledande shakedown där de var fjärde snabbaste Rally2-bil.

Sedan fortsatte deras framfart hela helgen där de både satte snabba tider och bjöd publiken på fototillfällen med snösprut längs de 30 milen specialsträckor.

Annons:

I mål var de 13 bil totalt och åttonde snabbaste WRC2-bil, efter en helg som bjöd på omväxlande väder och förhållanden.

– Det har varit en vild åktur, det är en sak som är säkert, men vi tog oss igenom rallyt. Det har varit långa dagar och mycket erfarenhet, allt från att hantera däcken till att köra i full snöstorm där man inte ens kan ha strålkastarna tända på grund av snön och bara kunna se ca 60 meter framför bilen, berättar Isak efter tävlingen.

– SS-milen vi har kört under helgen har varit desamma som tre SM-deltävlingar, vilket skulle vara halva SM-säsongen. Och resultatet – vi är nöjda. En åttonde plats i WRC2 är starkt. Nästan ingen kraschade bort sig vilket visar hur hög nivån på förarna är i klassen. Vi tappade bara en sekund per kilometer till Oliver, och vi har många data att analysera för framtiden.

– Det här är ett minne som jag kommer att ha med mig resten av mitt liv. Jag vill tacka alla inblandade för att de gjorde detta möjligt – den här helgen har varit riktigt, riktigt bra för framtiden. Teamet var briljant under hela veckan, och Lucas gjorde ett bra jobb när han satt bredvid mig också, avslutar Isak.

 

Annonser: