Aspgren Bygg sprinten 2024 – Resultat, tider, bilder och film

Annons:

Följ Aspgren Byggsprinten i Sigtuna lördagen den 20 april med resultatlänk, tider, bilder och filmklipp.

100 bilar är anmälda till lördagens rallytävling i skogarna norr om Arlanda när Sigtuna RC startar grussäsongen med sin tävling Aspgren Bygg sprinten lördagen den 20 april.

Tävlingen som ingår i Upplands DM med B-förarcup och C-förarserie har även lockat långväga gäster som vill såväl starta säsongen men också prova på de nya Jemba-noterna.

Tävlingen som mäter 59 kilometer totalt består tre specialsträckor som tillsammans mäter 17 kilometer.

Det är ingen hejd på vad startlistan är full utan publikfavoriter, SM-åkare, lokala hjältar som kör allt från de vassaste Rally2-bilarna till trimmade GrH-bilar till hela spektrat av historiska bilar och till det snabba förare i Original-klasserna. Kolla in anmälningslistan här.

Annons:

Start och mål är förlagt till Abrahamsby (norr om Gottröra kyrka, se karta här) och första start är klockan 11:01. Men då vill du inte missa föråkarna som är Gunnar Rantzow, Uffe Pettersson och Kalle Gustafsson. Den senare kör mellan juniorerna och seniorerna.

Vid start och mål hittar du även serveringen med hamburgare, kaffe, läsk, mackor med mera.

Startordningen är som följer:
Klass 6: Ungdomsrally.
Klass 3: FIA App-K. A-C sammanslagen.
Klass 5: Grupp E. A-C sammanslagen.
Klass 4: Grupp F. VOC Mekonomen, Grupp N <1400.
Klass 2: 2WD.
Klass 1: 4WD.

Om teknik och mottagning är med oss så laddar vi upp bilder och film från Aspgren Bygg sprinten på våra sociala medier som www.facebook.com/motorsport4sale och www.youtube.com/motorsport4sale.

Resultatlänk för Aspgren Bygg sprinten 2024
Resultat Aspgren Bygg sprinten 2024 (Tävlingsconsult)

Annonser: