Oliver Solberg hoppas på en regnig start i Portugal

Annons:

Oliver Solberg hoppas på en blöt start i Rally Portugal när 22-åringen kör för att gå upp i ensam ledning av WRC2-mästerskapet.

Inför säsongens tredje VM-tävling, Rally Portugal den 9-12 maj, är Oliver Solberg i delad VM-ledning tillsammans med franska Yohan Rossel i WRC2-klassen.

– Jag skulle vilja ha regn, speciellt den första dagen. Vi är bland de första på vägen i vår klass och om det håller sig torrt kommer greppet att bli bättre för våra konkurrenter som startar senare än oss. Men blir det blött så blir förhållandena mer likvärdiga, säger Oliver Solberg.

För ett år sedan ledde han VM-tävlingen i Portugal, men fick en minuts tidsstraff för att ha brutit mot reglerna vid Lousadas specialsträcka. Till sist förlorade han kampen om segern med 1,2 sekunder.

Han förväntar sig en tuff fight om segern.

Annons:

– Konkurrensen i den här tävlingen är kanske den tuffaste under hela säsongen. Många mycket duktiga förare deltar, några av dem med nya bilar. Jag tror att vi har speeden vi behöver för att vinna. Med ett toppresultat har vi goda chanser att ensamma leda mästerskapet. Det är målet för helgen, säger 22-åringen.

Solberg och kartläsaren Elliott Edmondson kör en Skoda Fabia RS Rally2-bil i WRC2-klassen. Hittills i år har duon tagit seger i Sverige och andraplats i Kenya.

Här är tidsschema och resultatlänk för Rally Portugal 2024.

Annonser: