Johan Kristofersson inför BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia 2024

Annons:

Sexfaldige och regerande världsmästaren i rallycross Johan Kristoffersson återvänder till rallyskogen när EM-tävlingen BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia körs i Värmland den 13-15 juni

Johan Kristoffersson har flera SM-medaljer och pallplatser i WRC2-klassen på sin meritlista, även om hans huvudsakliga fokus för närvarande ligger på VM i rallycross och Extreme E. Men när möjligheten att delta i Rally-EM på hemmaplan i Värmland dök upp, kunde Johan inte säga nej.

– Vår trogna sponsor Bauhaus skickade otippat en fråga om jag ville hoppa in och köra rally på hög nivå, så det nappade jag på, berättar Johan.

Kristoffersson kommer att köra familjeteams egna Volkswagen Polo GTI R5, med den norska kartläsaren Stig Rune Skjaermoen som sin copilot. Stig Rune och Johan tävlade tillsammans 2019 och tog då pallplatser i både Rally Sweden och Rally Finland i WRC2.

– Det ska bli roligt att få åka med Stig Rune igen. Vi hade väldigt kul under vår resa 2019, fortsätter Johan.

Annons:

Även om Johan Kristoffersson är en av världens främsta förare, så vill han hålla förväntningarna låga inför BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia.

– Jag har inte kört ett grusrally i skogen på fem år så förväntningarna är låga. Det hade varit kul att kunna förbereda sig ordentligt, men det finns helt enkelt inte tid för det, så vi får ta det som det kommer. Kul ändå att slå ur underläge för omväxlings skull, avslutar Kristoffersson.

Teamchefen för Kristoffersson Motorsport, Tommy Kristoffersson, anser att det är viktigt att teamet är representerat när Värmland arrangerar en så stor motorsportstävling.

– Att vi har ett EM-rally i Värmland är verkligen glädjande, när vi nu inte har ett VM längre. Och vi gläds också över att vår partner Bauhaus har öppnat sitt varuhus i Karlstad, inte bara för att jag vill åka dit och handla utan också för att det känns bra att de blir representerade här i Värmland, säger Tommy Kristoffersson.

Tidsplanresultatlänk och mer nyheter för BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia 2024 finns här.

 

Annonser: