Petter Solberg efter BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia 2024

Annons:

Efter en dramatisk start på rallyt kom till slut Petter Solberg och Jonas Andersson i mål i BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia på en 15 plats totalt.

Det som många rallyfans hoppades på blev verklighet när Petter Solberg anmälde sig till den svenska EM-tävlingen BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia.

Bilen han skulle köra var hans egen VW Polo GTI R5 som sonen Oliver Solberg körde hem segern med i fjol. Och till co-driver hade han svenske VM-stjärnan Jonas Andersson.

Petter gjorde comeback efter fem års frånvaro, och senast världsmästaren från 2003 tävlade, var under VM i Wales 2019. Där vann han tävlingen och slog sin son, som då gjorde sin debut i VM-sammanhang.

– Jag tycker att pappa är väldigt tuff som vågar ställa upp här efter så lång tid borta. Det har varit väldigt roligt att jobba ihop med honom de senaste veckorna och jobba tillsammans för att lyckas här, berättade sonen Oliver Solberg efter tävlingen.

Annons:

Men rallycomebacken för Petter höll på att ta slut innan det knappt han börja. I direktsändning på torsdagskvällen från den inledande publiksträckan så började det läcka olja från handbromssystemet och det började brinna under bilen. Men tack och lov gick det att släcka i tid och med de duktiga mekanikernas insats blev det fortsatt tävlande om än med problem med styrningen på den sista dagen.

– Jag är ändå mycket glad och stolt över Olivers seger och prestation. För min del var det i det tuffaste laget att följa ungdomarna i dem extrema hastigheterna. Om jag gör något liknande i framtiden, måste jag se till att förbereda mig bättre än dem 70 kilometer med test som jag gjorde nu. Det var helt enkelt inte nog, säger Petter Solberg efter tävlingen.

 

Annonser: