Det gick vägen för Holmberg Motorsport i SM-finalen.

Suzukiteamet Holmberg Motorsports plan inför SM-finalen i rally i Uppsala i helgen var att plocka hem SM-titeln i klassen trimmade 2WD. Planen höll.

Rallyfinalen blev en minst sagt dramatisk upplevelse för såväl teamet som publiken. Alla fyra ekipagen med guldvittring var maximalt laddade och fredagskvällen började hyfsat för Holmberg Motorsport. Dock tappade man lite tid och låg 7,5 sekunder efter täten inför omstarten på lördagsmorgonen. De första sträckorna gick tungt och man hade problem att få upp farten; det kändes halt, man tappade tid och modet i bilen sjönk. Vid lunchuppehållet låg man drygt 24 sekunder efter ledaren, vilket innebar en femte plats. Guldet kändes rätt avlägset.

Med mat i magen kändes det bättre och tiderna började bli bättre. Trots det tog man inte in någon tid och inför finalsträckan låg man kvar på femte plats. Med vetskapen om att endast andras otur skulle kunna förändra bilden gav man ändå järnet för att göra det man kunde för att ligga bra till. Allt kan ju hända. Och det gjorde det. På sista sträckan åkte man riktigt bra och när man körde in i målet hade man ingen aning om hur det gått.

Suzukigänget som tog emot i målet berättade att Leif Pettersson kört punktering och tappat en minut, Söderqvist hade brutit med trasig drivaxel och dessutom hade man kört ifrån Patrik Flodin.

– Allt detta innebar att vi kom tvåa i rallyt efter Johan Carlsson, vilket räckte till att ta hem guldet. Helt otroligt. Det tog ett tag innan man tog in det, säger en leende Johan Holmberg.

– Det visar återigen hur viktigt det är att aldrig slå av på takten innan man passerat mållinjen, säger en nöjd Henrik Appelskog och avslutar med ett tack till alla supportrar inklusive Suzuki Nimag Sverige, som stöttar på alla sätt.