SBF kommenterar läget för Rally-SM 2014

I fredags meddelade Sport in motion Sweden AB i ett pressmeddelande att de inte kommer att fortsätta sitt arbete med Rally-SM under 2014. Och nu med fyra månader kvar till SM-premiären för 2014 står Svenska Bilsportförbundet utan en övergripande samordnare för hela SM-serien i rally. Nu uttalar sig SBF om läget.

 

Svenska Bilsportförbundets general sekreterare, Thomas Jansson, om att Sport in motion Sweden ABs begäran om att häva avtalet med SBF.

– Det stämmer. Vi har under en kort tid fört en dialog med SIMAB och vi emottog deras önskan om att häva avtalet under lördagen, säger Thomas Jansson i ett pressmeddelande från Svenska Bilsportförbundet och fortsätter, – Det är naturligtvis olyckligt att en promotor inte vill fortsätta driva serien. Rent juridiskt kommer beslutet att fattas i nästa vecka då rallyutskottet håller ett extra möte med anledning av detta, avslutar Jansson.

SM-serien i rally har under 2013 avgjorts över sex deltävlingar. Och förhandlingar om nästa års säsong har redan startat mellan arrangörer och den lämnande promotorn.

– Ja, det stämmer att ett arbetet är påbörjat. Och det är olyckligt att det nu måste bli lite omtag för alla inblandade. För oss i utskottet är det nu högsta prioritet att hitta en lösning på hur vi ska organisera oss för det kommande året för att SM-serien ska fortsätta vara en serie med hög kvalité. SIMAB har lyft serien under de två år de har arbetat med den och det måste vi ta tillvara, säger rallyutskottets ordförande Magnus Månsson.

I fredags träffade rallyutskottet SM-arrangörerna för 2014. Arrangörer och utskott kom där överens om att genomföra SM tillsammans under nästa säsong.

– Det var ett bra möte och de tankar och idéer som väcktes under mötet kommer vi att arbeta vidare med. Det viktiga nu är att vi kan färdigställa alla avtal med kommande arrangörer gällande olika rättigheter och utveckling av SM-serien i rally, avslutar Månsson.

Ett nytt möte är inplanerat i början av december.