Meeke och Østberg kör för Citroën Racing under WRC 2014

Annons

Citroën Racing satsar på en ny duo inför 2014, in kommer britten Kris Meeke och norske Mads Østberg som tar över styrningarna i DS3orna under 2014 års säsong. Al Qassimi fortsätter som tredjeförare.

 

Kris Meeke med codriver Paul Nagle kör tillsammans med Mads Østberg och codriver Jonas Andersson i Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team i varsin DS3 WRC under 2014 års säsong. Det meddelade Citroën Racing i ett pressmeddelande idag.

Kris Meeke blir därmed den förste brittiske förare att köra en full VM-säsong sedan Colin McRae som körde just Citroën under 2003.

Annons

Det är en fantastisk möjlighet, säger en glad Kris Meeke och fortsätter, jag har alltid varit nära Citroën under de senaste åren och är verkligen lycklig över att kunna arbeta med ett team som har så mycket erfarenhet och så många titlar. 

Jag har bara kört  tio VM-rallyn i en WRC-bil och jag tror att jag har potential, men jag måste fortfarande få lite mer erfarenhet. Citroën DS3 WRC är en fantastisk bil, och jag kommer att kunna använda teamets kunskap för att hjälpa mig att bli snabbare. Jag vet att jag måste ha tålamod under första halvan av säsongen och lära sig allt om de rallyn som jag inte har kört förut.

 

WRC-rutin i topp-duon står 26-årige Mads Østberg för med sina 65 WRC-starter, sju pallplatser och seger i Portugal 2012.

Jag är mycket glad och stolt över att bli en del Citroën Racing, förklarar Mads och fortsätter, vi har arbetat hårt för att få en toppstyrning i WRC. Efter så många år sett Citroën vinna titlar och tävlingar så är det en dröm att vara en del av det här teamet.

Även om jag inte känner teamet eller bilen så bra ännu, så känner jag igen teammedlemmarna och har ju sett Citroën DS3 WRC in action. Men visst, jag satsar med Citroën Racing för att få bra resultat och att vinna några rallyn. Jag har alltid visat att jag kan vara snabb. Jag vet att standarden i WRC är exceptionellt hög, men jag vill vara konkurrenskraftig!

 

Precis som i fjol kommer teamets tredjeförare Khalid Al Qassimi att köra ett urval av VM-rallyn. Föraren från Abu Dhabi kommer att delta i Sverige, Portugal, Italien och Spanien för att också koncentrera sig på att delta i hela Mellanöstern Rally Championship.

Meeke och Østberg kör för Citroën Racing under 2014

 

– Vårt line-up för 2014 säsong är i linje med våra ambitioner, avslutar Yves Matton, VD för Citroën Racing, pressmeddelandet. – Kris Meeke och Mads Østberg har haft väldigt olika karriärvägar, men båda är på väg mot att bli förare av toppklass i världen. Vi räknar med en inlärningsperiod med att lära och lära känna varandra, sen kommer vårt mål att vara att hjälpa dem att förbättra och förvandla dem till riktiga utmanare till VM-segrar.

Citroën Racing kommer att presentera hela sitt rally- och banracingprogram för 2014 under måndagen den 16 december vid en presskonferens i Versailles. Evenemanget kommer att sändas live på www.citroen-wrc.com med start klockan 14:30.

Annons