Tidemand kör Mountain Rally i Norge på lördag

Annons:

Med mindre än två veckor kvar till Rally Sweden är det dags för årets första tävling för Pontus Tidemand. Norska Mountain Rally står på agendan nu på lördag och tillsammans med co-drivern Ola Fløene ställer Pontus upp i Team Tätabs Ford Fiesta RS WRC för att få upp tävlingstempot innan VM-tävlingen.

Mountain Rally är den andra deltävlingen i årets norska rallymästerskap och består av sex specialsträckor på sammanlagt 79,49 km. Basen är fjällstaden Gol med både start och mål vid Pers Resort. Serviceplatsen är belägen på Gols Camping och tävlingsdagen bjuder på två serviceuppehåll där publiken får möjlighet att se den febrila aktiviteten på nära håll.

Under den gångna veckan har Pontus förberett sig genom en tvådagarstest i norra Värmland med den Ford Fiesta WRC som han ska köra i helgen.

Vi hade en bra test i veckan och allt fungerade som det skulle, berättar Pontus. Bara att vara tillbaka i en WRC-bil igen ger en extra adrenalinkick och jag ser verkligen fram emot de kommande veckorna.

Pontus och Ola är inte de enda som VM-tränar genom Mountain Rally – störste konkurrenten i helgens tävling är Mads Østberg som, med svenske kartläsaren Jonas Andersson i högerstolen, även han ser till att få några ytterligare mil på snö inför Rally Sweden.

Annons:

Tuff konkurrens behövs för att en tävling ska bli spännande och jag hoppas att vi får en liten fight, säger Pontus. Jag har kört Mountain Rally en gång tidigare och minns att vägarna var bra vintervägar, så det här kommer bli ett perfekt genrep för Rally Sweden och vi ska göra vad vi kan för att hitta rätt känsla och tempo.

Mountain Rally Norway startar klockan åtta på lördag morgon och första bil väntas nå mål vid 15.40 på eftermiddagen.

Annonser: