Henning Solberg om femteplatsen och de nya Pirellidäcken

Annons:

Henning Solberg fina femteplats i Rally de Portugal var inte bara en tangering av norrmannens bästa resultat i Portugal. Det var också bästa resultatet hittills i år för comebackande Pirelli och deras grusdäck, Pirelli Scorpion.

 

–  Jag är mycket nöjd, det är första gången jag kör bilen på grus, sist jag tävlade var ju i svenska rallyt med snö, så jag är mycket mycket glad över den här placeringen. Jag ska bli ännu snabbare framöver, jag är visserligen äldre nu, men har fortfarande fem år kvar i sporten och är mer motiverad än någonsin. Jag är till 100 procent övertygad om att jag kan slå de yngre förarna, jag behöver bara få två dagar till tester. Snabbheten finns där, jag behöver bara förbättra min fysiska styrka lite, säger Solberg efter insatsen i Portugal där han och kartläsaren Ilka Minor blev bästa privatförare med sin Ford Fiesta RS WRC.

 

Som vanligt var de portugisiska rallyvägarna med grovt grus en stor utmaning, men det unika däckmönstret hos Pirellis nya Scorpion XR hjälpte Solberg att hålla sig på vägen och dessutom ha full kontroll över slitaget, trots att han använde däcken för första gången under uppvärmningen innan tävlingen. Solberg upplevde dessutom mindre slitage än konkurrenterna och kunde därmed spara ett nytt set däck till sista dagen, till skillnad från andra förare som blev tvungna att avsluta på använda däck.

Annons:

 

–  Att komma hit och nå detta resultat med Henning är extremt uppmuntrande. Vi är mycket nöjda med både prestanda och slitagenivå hos vårt nya Scorpion-däck, just det låga slitaget gjorde att Henning kunde spara på de mjuka däcken. Det portugisiska rallyt är ett av de hårdaste under året, men däckets design gav nödvändigt grepp och gjorde att en privatförare som Henning kunde utmana om topplaceringar. Vår prioritet var att minimera slitaget och få ett set däck räcka så långt som möjligt, säger Pirellis däckingenjör Matteo Braga.

Annonser: