Tidemand försteförare i Mattias Ekströms rallycrossteam

Annons

23-årige rallytalangen Pontus Tidemand blir försteförare i Mattias Ekströms nystartade rallycrossteam EKS. Teamets mål är att delta i så många VM-tävlingar som möjligt under året och att på sikt bli bäst i grenen.

 

– Jag är jätteglad att få chansen att köra rallycross för EKS, säger Pontus. Det är en motorsportgren som är på framfart världen över och det känns motiverande att få vara en del av ett team som siktar mot att vinna. Dessutom är det ett bra komplement till min rallysatsning.

Mattias Ekström växte upp i en rallycrossdepå och har tävlat över hela världen i olika bilar de senaste 20 åren. Men rallycrossen har alltid legat honom varmt om hjärtat och nu går han tillbaka till rötterna när han startar sitt egna team. Målsättningen är att bli bäst i grenen och under 2014 satsar man mot att köra så många deltävlingar som möjligt i VM.

Annons

– Det är ett testår för teamet, förklarar Mattias Ekström. Vi har ambitionen att få bil, förare och team till en enhet som verkligen fungerar. Vi ska bjuda på underhållning och resultat för samarbetspartners, fans och publik. Vi har valt Pontus som vår försteförare och han är en av de mest lovande unga förarna i rally. Vi är helt övertygade om att han kommer att leverera.

Tidemand försteförare i Mattias Ekströms rallycrossteam

Projektbilen som håller på att byggas är en Audi och går under namnet Audi S1 EKS RX Concept.

– Vi utvecklar den helt på egen hand, med stöd av många duktiga medarbetare och samarbetspartners från hela Europa. Vår strävan är självklart att bygga den bästa bilen. Hur väl vi lyckas det vet vi snart, säger en leende Mattias Ekström.

Teamet kommer även att ha en andra bil med spännande gästförare under säsongen. Vilka det blir, samt ytterligare detaljer om teamet och tävlingskalendern avslöjas vecka 21.

Annons