Rallycrosspremiären avklarad för Mikaela Åhlin-Kottulinsky

Mikaela Åhlin-Kottulinsky fick möjlighet att köra SM Rallycross premiären på Knutstorp i samband med STCC-premiären.

 

Serien för Supercar Lites är en stark nykomling, med många erfarna förare i startfältet, som rallyräven Patrik Flodin och racingräven Richard Göransson. En av de som stod på startlinjen var Mikaela, en asfaltblomma som tidigare aldrig kört på grus.

– När teamägaren Joel Christoffersson från JC Race Teknik ringde mig och frågade om jag vill testköra så var min tanke, fyra hjul och en ratt kan inte vara fel, berättar Mikaela.

Joel som har många års erfarenhet tros sin unga ålder säger om satsningen:
– Jag tror på att Mikaela kommer kunna vara en förare att räkna med i Rallycrossen med sin lugna och fina körstil.

Efter kval och de första racen låg Mikaela på en nionde plats inför lördagens race.
– Efter kvalet med bara 3 varv var min första tanke att packa ihop men jag bara hängde i och försökte lära mig, säger Mikaela och fortsätter, Att köra ut på mitt första heat i ösregn med slicks var sisådär men en erfarenhet rikare, tappade mycket mot övriga startfältet men det är som livet, inte alltid rättvist.

Till semifinal med en sjätte tid där Mikaela gjorde en kanonstart men hon hamnade mitt i en krasch mellan två andra förare som gjorde hennes bil mer eller mindre okörbar.
– Jag fick 5 minuters till reparation där Joel gjorde allt för att få till bilen så bra som möjligt, efter omstarten kämpade jag vid varje inbromsning eftersom bilen var väldigt orolig och jag missade finalen med en placering, avslutar Mikaela.

– Det har varit en rolig helg där Mikaelas utvecklingskurva hela tiden visar uppåt och jag hoppas verkligen att vi får möjlighet att köra vidare tillsammans, kanske redan i Arvika,  avslutar teamchefen Joel.