Tre fullpoängare i Sydsvenska Rallycupen efter två deltävlingar

Annons

Efter det två första deltävlingarna i Sydsvenska Rallycupen 2014, Simrishamnsmixen och Rallytravels Kong Christian Race, är det tre förare som tagit full pott. En av de är Gullaboföraren Mattis Olsson.

 

170 rallyekipage och tusentals åskådare besökte Kristianstads MK och deras Rallytravels Kong Christian Race under lördagen. Fyra sträckor av högsta nordskånska kvalitet gav en utslagsgivande tävling där favoriterna höll men också några förare överraskade.

Poängställningen efter två deltävlingar i Sydsvenska Rallycupen

Annons

Efter cupens två inledande tävlingar är det tre förare som tagit full poäng. I A-förare 2WD är Mattis Olsson, Gullabo ännu obesegrad men i båda tävlingarna skuggades han av Volvoföraren Christopher Zeijlon, Skillingaryd. Mattis har på de båda tävlingarnas sammanlagda SS längd åkt ifrån Christopher med 5,2 sek eller sex hundradels sekund per kilometer – små marginaler eller?

Poängställningen efter två deltävlingar i Sydsvenska Rallycupen

Nästa fullpoängare är Emrik Smedberg, Wäxjö, som övertagit förra årets B-suverän Erik Telehagens plats i täten i B-förare 2WD. Från samma klubb och med samma bilmärke har de tydligen fått till ett vinnande koncept. Emrik skuggas i tabellen av förra årets segrare i C klassen Martin Olsson, Kristianstad som tydligt visar att hans fart räcker till även i B klassen.

Poängställningen efter två deltävlingar i Sydsvenska Rallycupen

Sist att så här långt tagit maximala poäng är Erik Karlström, Nässjö som i grupp F VOC Mekonomen Rally som B-förare besegrat alla A-förarna i de första tävlingarna. Även i denna klass kommer tvåan direkt från C-klassen då Kim Nilsson, Osby med stor framgång tar upp kampen med B- och A-förare. Trea är bäste A-föraren Magnus Gad, Lessebo.

Poängställningen efter två deltävlingar i Sydsvenska Rallycupen

Tre förare har kommit genom de två första tävlingarna med en seger och en andra plats. Tidigare års segrare i 4WD Stoffe Nilsson har i år utmanats av de båda till cupen återvända Joachim Grahn, Simrishamn och Åke Jacobsson, Emådalen.

Poängställningen efter två deltävlingar i Sydsvenska Rallycupen

Även Stefan Ottosson, Vetlanda, i Grupp E Elit har fått hårdare motstånd av Thobias Svensson, Hörby som vann i Simrishamn och Erik Bergman, Skillingaryd som ledde inför sista sträckan i Kristianstad men inte lyckades knyta ihop säcken utan blev tvåa.

Poängställningen efter två deltävlingar i Sydsvenska Rallycupen

Den tredje med en seger och en andraplats är Tim Liljegren, Karlskrona i C-förare grupp F VOC Mekonomen Rally. Tim avslutade förra året med topp placeringar så det är ingen överraskning.

Den kompletta poängställningen hittar du här på cupens hemsida.

Nästa deltävling är Midsommardansen i Ljungby den 17 maj.

Annons